Živí mrtví: Míle a míle (PR)

Živí mrtví: Míle a míle (PR)

Viděli jste spousty zombie hororů… ale napadlo vás někdy, co by bylo dál? Co kdyby hrdinové nezemřeli nebo nebyli zachráněni, ale museli ve světě mrtvých dál žít? Každý den bojovat o svou existenci a hledat bezpečí?

Marie Domská – vítězka Ceny Karla Čapka 2019 v kategorii novela chystá svoji první knihu!

Není to zas tak dávno, co jsme v recenzi Mloka, neboli souboru nejúspěšnějších povídek se soutěže Cena Karla Čapka chválili novelu Marie Domské Kchrat.
Netrvalo dlouho a Marie Domská připravuje svoji první knihu – sci-fi Kchrat – Ujasnit si hranice.
A my přinášíme kromě pár dalších informací také ochutnávku v podobě jedné z povídek!

Jon Sprunk: Syn Stínu (Stín 1)

Jon Sprunk: Syn Stínu (Stín 1)

V posvátném městě Otir se dá v každé uličce najít nějaká zrada nebo zvrhlost, což z něj dělá dokonalé místo pro nájemného vraha na volné noze, který k nikomu necítí věrnost a má jen velmi málo skrupulí.

Živí mrtví 2 - Míle a míle

Živí mrtví 2 – Míle a míle

  • Autor:
  • Nakladatelství: Crew
  • Cena: 299 Kč
  • Vyšlo: 29. 11. 2010

Skupina přeživších kráčí světem, který ovládají mrtví a snaží se najít bezpečné místo. Jenže bezpečí se hledá hodně těžko a smrt se skrývá i na těch nejnevinnějších místech a při každém……

Číst více

Vidíme jen výjevy – III. (prosinec/leden)

Blíží se konec roku. Opět jsme o 365 dní starší. Mnozí z nás se ohlédnou přes rameno a začnou bilancovat. Stál ten rok za to, dosáhl jsem něčeho? Prostě klasické kecy, kterými se snažíme vsugerovat svým bídným existencím nějaký ten vyšší smysl.

Slzy na prodej

Sestry Ognjenka a Mala Boginja jsou naříkačky. Živí se naříkáním, drásáním vlastních tváří, lkaním a pláčem, protože to umí lépe, než všechny vdovy, pozůstalí a opuštění. Jsou nejlepší na celé hoře, kde nebyla o práci nikdy nouze. Konečně, v jejich vesnici bývalo zvykem, že když chlapec vyrostl do výšky pušky, byl dost starý pro válku. Nějaká ta válka byla vždycky hned za rohem. A pušky? Ty byly kratší a kratší…

Rok 2019 – tentokrát očima našich čtenářů

Konečně je to tady.
Po dlouhých dohadech, počítání, pečlivém zapisování, dalším počítání, třídění, nadávání, kopání do věcí, šikanování redakčního šotka a výrobě voodoo panenek pro vás máme žebříček toho, co jste četli za minulý rok a neváhali se o to s redakcí podělit!

1 2 3 5