TOP 8 osobností Světa knihy 2014

Fantastika si letos na pražském veletrhu Svět knihy ukousla pořádný kus programu. V Sále fantastiky se postupně vystřídají učiněné davy slavných osobností. Na koho se vyplatí dorazit?

Mařík Jakub: Kladivo na čaroděje 06 - Drsné sny

1. Jiří Pavlovský a Kladivo na čaroděje

Kladivo na čaroděje možná není první česká akční série, kterou píše široký kolektiv autorů, rozhodně ale stojí za pozornost. Na Světě knihy se bude křtít zatím poslední díl Drsné sny a tvůrčí tým v čele s Jiřím Pavlovským se s návštěvníky podělí o mnoho pikantních historek a informací ze zákulisí.
Přijďte v pátek 16. 5. v 15:00 do Sálu fantastiky.

2. Petra Neomillnerová

První dáma české fantastiky se na veletrhu objeví hned několikrát. Poprvé to bude už ve čtvrtek v rámci programu nakladatelství Albatros, kde bude číst ze svých knih o Amélii. Také bude podepisovat nové vydání knihy Psí zima, které právě vydává Motto, a o víkendu ji spatříte na pořadech Společenstva Pevnosti a audio-nakladatelství Walker & Volf.

Deti_plastve_2_FRONT_web

3. Josef Pecinovský

Tím, že na české fantastické scéně působí Josef Pecinovský už od dob předrevolučních, se zařadil po bok těm největším žánrovým špičkám. Nakladatelství Epocha letos u příležitosti veletrhu znovu vydává jeho nejslavnější dílo, dobrodružný sci-fi román s prvky dystopie, Plástev jedu. V zimě navíc vyšlo jeho pokračování, Děti plástve, které se bude na Veletrhu křtít.
Přijďte v sobotu 17. 5. v 11:00 do Sálu fantastiky.

4. M. T. Majar

Nejslavnější rodačka z Prostějova přinesla na trh nejeden bestseller o silných ženách a jejich neřestech. Na vlastní besedě spojené s autogramiádou bude čtenáře a čtenářky stylově opíjet alkoholem. Lepší než rohlíkem, ne?
Přijďte v pátek 16. 5. v 16:30 do Sálu fantastiky.

5. Časopis Pevnost

I časopis Pevnost má v české fantastice nesmazatelnou pozici. Co je nového v redakci, co se plánuje do budoucna a kdo vyhrál poslední interní soutěž o nejbulvárnější článek měsíce, prozradí komické duo šéfredaktora (Josef Horký) a jeho zástupce (Daniel Storch) s tichou podporou vydavatelky časopisu a dalších členů redakce.
Přijďte v pátek 16. 5. v 16:00 do Sálu fantastiky.

Společenstvo

6. Společenstvo Pevnosti

Časopis Pevnost ale společně s nakladatelstvím Fantom Print upekl na letošní veletrh ještě jednu specialitu, dlouho očekávanou mamutí antologii tuzemské fantasy a hororu, Společenstvo Pevnosti. V sobotu odpoledne se kniha slavnostně pokřtí za přítomnosti mnoha z celkem dvaceti autorů tuzemské fantastiky.
Přijďte v sobotu 17. 5. v 17:00 do Sálu fantastiky.

7. Audioknihy a Jiří W. Procházka

Hřmotný spisovatel kyberpunku Jiří W. Procházka letos založil nakladatelství audioknih Walker & Volf a na Světě knihy představí laické veřejnosti, jak vlastně audioknihy fungují a co všechno ještě letos plánuje přinést fanouškům mluveného slova do jejich uší. Na místě bude mimo jiné pouštět ukázky z namluvených verzí knih Líheň od Miroslava Žambocha či Asfalt od Štěpána Kopřivy.
Přijďte v sobotu 17. 5. v 12:00 do Sálu fantastiky.

Kotleta František: Perunova krev 2

BONUS: František Kotleta

A to nejlepší na konec. Fantomový spisovatel brakových románů z Bruntálu František Kotleta sice oficiálně účast nepřislíbil, ale zlé jazyky tvrdí, že bude v přestrojení sledovat všechny své konkurenty zpovzdálí a potají získávat informace pro své urážlivé pamflety v časopise Pevnost. Navíc se bude křtít jeho novinka Perunova krev 2 a to by v tom byl čert, kdyby se na něj – byť inkognito – autor nedostavil.

Veletrh Svět knihy 2014 proběhne od čtvrtka 15. do neděle 18. 5. na pražském Výstavišti Holešovice. Více informací o veletrhu najdete přímo na jeho stránkách.

Sdílet...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

5 komentářů

  1. Varování před nebezpečnou sektou
    Výbor pro sledování podezřelých mimozemských osob hlásí, že v prostorách veletrhu se budou v přestrojení pohybovat též členové Církve Akkütlixovy. Obzvlášť se nedoporučuje zdržovat se na místě v sobotu po osmnácté hodině – to se totiž koná křest třetího dílu ságy Mycelium (který právě vychází). Tuto nevinnou akci zaručeně využijí vyznavači záludných mimozemských hub a budou šířit svoje hnusné spóry. Nejdůležitější věci se odehrají vskrytu. Tak utečte, dokud můžete! 😀

  2. Varování 2
    Výbor pro sledování zcela normálních pozemských čtenářů hlásí, že v prostorách veletrhu se bude v celé své kráse prezentovat též výběrová antologie Klenoty české fantasy. 🙂 Bude to se Společenstvem Pevnosti silná dvojka. Vypadá to, že českým spisovatelům letos nikdo neuteče. 🙂

  3. M. T. Majar přinesla nejeden bestseller :o))) Ano, vskutku, přinesla totiž dva. Pokud tedy přimhouříme oči u výrazu bestseller :o) Ale proti gustu…
    Jinak nic proti ní, pravděpodobně je to fajn paní :o)

  4. Bramboreena: Spolehni se, utečeme. Tou dobou už totiž budeme dávno v hospodě. 😀

  5. Robert:
    To mě nepřekvapuje 😀 Ale netřeba se báti – dokud Össeany nenapadne, že by mohli využít svého přehláskového písma a založit si metalovou kapelu, zrovna ty jsi před nimi v bezpečí.
    Jinak já to tam každopádně obejdu celé: podívám se k JWP, vlkodlakům T.M.Majar i k Josefu Pecinovskému. Akorát k Pavlovskému se bojím, tam by mě klepli nemrtvým pařátkem. 🙂

Zveřejnit odpověď