Podsvětí: Série Assassin’s Creed se přesouvá do mlh Londýna

Před nelítostnou válkou asasínů a templářů není úniku, a to ani v londýnském podsvětí, kde skryla tamní smetánka své hříchy. Vychází osmý díl série Assassin’s Creed a i tentokrát nás čeká cestování, intriky a hlavně nekonečný boj…

Bowden: PodsvětíVideoherní série Assassin‘s Creed si v současné popkultuře vydobyla výsadní postavení – a rozhodně nehodlá ze svých pozic ustoupit. I letos se hlásí o slovo, a to nejen na obrazovkách počítačů, ale i na stříbrném plátně (s Michaelem Fassbenderem v hlavní roli) a rovněž s dalším knižním titulem!

Čeští fanoušci se tak díky nakladatelství FANTOM Print mohou vydat do daleké Indie, ale především do viktoriánského Londýna, kde zrovna v oblacích páry a potu tisícovek dělníků vrcholí Průmyslová revoluce. Její součástí je i budování první podzemní dráhy. Náročná stavba je výzvou lidskému duchu a umu, ovšem pod pozlátkem zpráv pro veřejnost se skrývá cosi zlověstnějšího.

O projekt se totiž zajímají špičky templářského řádu a to samozřejmě znamená, že ani asasíni nemohou zůstat stranou. Ovšem v Londýně je jejich pozice výrazně oslabená. Pokud chtějí zabránit triumfu nepřátel, musí se spolehnout na služby jednoho jediného válečníka a mladíka, kterého zavrhla vlastní rodina.

Společně se bude muset mistr asasín a jeho věrný služebník Duch ponořit do hlubin pod Londýnem. Právě tam začne krvavý boj, který brzy otřese celým Londýnem a dost možná i britským impériem. Templáři totiž objevili něco, co může navždy vychýlit rovnováhu sil v jejich prospěch. Tiché noci již brzy zaplní chroptění umírajících a ulice smáčí krvavý déšť!

Další román z populární série Olivera Bowdena, s podtitulem Podsvětí, je pevně rozkročen mezi Indií a Londýnem, ale také mezi oddaností asasínskému poslání a lidskostí. Ne vždy jsou totiž správná rozhodnutí snadná – a ne vždy jsou jejich výsledkem dobré skutky. Ovšem tváří v tvář templářské hrozbě je třeba jednat a zaplatit jakoukoliv cenu!

Anotace

Píše se rok 1862 a v Londýně, kde je Průmyslová revoluce v plném proudu, se staví první podzemní dráha. Když je na stavbě objevena mrtvola, znamená to začátek nejnovější smrtící kapitoly ve staletí dlouhé bitvě mezi asasíny a templáři.
Temnými tajemstvími obestřený asasín pracuje hluboko v utajení, aby ukončil nadvládu templářů nad hlavním městem. Bratrstvo ho brzy pozná jako Henryho Greena, učitele Jacoba a Evie Fryeových. Prozatím je však znám pouze jako Duch…

Oliver Bowden

Renomovaný britský historik Anton Gill se kromě populárně naučných publikací o moderních evropských dějinách věnuje rovněž tvorbě beletrie. Pod svým jménem píše detektivky ze starého Egypta, publikuje však rovněž pod pseudonymy, z nichž nejznámější je Oliver Bowden. Jím podepsal dosud osmidílnou sérii románů zasazenou do prostředí videohry Assassin’s Creed.

Cyklus Assassin’s Creed

Podle světoznámé kultovní videohry Assassin’s Creed vznikla řada románů, která se více či méně drží nastolené herní linie. Prostřednictvím vynálezu, který umožňuje prožívat minulé životy, se hlavní hrdina Desmond Miles dostává do řady historických epoch (renesanční Itálie, Byzanc, Karibik aj.), kde znovuprožívá osudy elitních nájemných vrahů – asasínů, k nimž vede jeho rodová linie.

Autor: Oliver Bowden

Originální název: Underworld

Formát: brož., 145×205 mm

Počet stran: 288

Cena: 279 Kč

 

Sdílet...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Zveřejnit odpověď