Filmový bulvár

Ďábel a Hollywood nikdy nespí. Díky druhému jmenovanému se tak na síti každý den objevují nové a nové informace, zprávy a drby o tom, co, kdo, kdy, kde, s kým a za kolik… natočí. My toto kvantum zpráv přefiltrujeme a ty nejzajímavější vám budeme každý týden přinášet v této nové rubrice.

filmbulvar

Star Wars novinka týdne

Přestože se Epizoda VII nedostala z preprodukční fáze, již se spekuluje o možném režisérovi další části. Pokud v kočírování ságy nebude pokračovat J.J. Abrams, jedním z nejžhavějších kandidátů je v tuhle chvíli Alfonso Cuarón. Ten člověk, který stojí za pravděpodobně nejlepší částí ságy o Harrym Potterovi (třetí část, Vězeň z Azkabanu) a také za jednou z nejlepších sci-fi posledních dvaceti let – Potomků lidí. Yes.

Transcendentální kameraman Christophera Nolana

Wally Pfister, dvorní kameraman režiséra Počátku či Batmaní trilogie, se rozhodl sám si zarežírovat. Jeho debutem bude sci-fi Transcendence, kterou Nolan zaštiťuje produkčně. Příběh by se měl točit okolo vědce, jehož mozek byl nahrán do jeho vynálezu – superpočítače s potenciálem rozvoje vlastní mysli. Film má také potvrzená první herecká obsazení – hlavní roli si zahraje Johnny Depp, v jedné z vedlejších se objeví Paul Bettany. Premiéra je stanovena na duben 2014

Håfström se vydá do podzemí

Přestože by se dalo pochybovat o tom, že je švédský režisér Mikael Håfström (horory Pokoj 1408 či Obřad) nejlepší volbou pro dorosteneckou fantasy, jeho dalším projektem bude adaptace oblíbené ságy pro mladistvé, jejíž první díl u nás vyšel pod názvem Ztracený svět v podzemí. Hledání nástupce Harryho Pottera pokračuje.

Tvůrce Abrahama Lincolna: Lovce upírů

Seth Grahame-Smith sice s Abrahamem Lincolnem nedosáhl úspěchu, jeho kariéru to, zdá se, v ničem neohrozilo. O zfilmování jeho dalšího románu – Pýcha, předsudek a zombie – se povídalo již před lety, nakonec však k pracím samotným nedošlo. Hollywoodem se však táhnou nové drby, hlavní roli by si měla zahrát čerstvá držitelka Oscara Jennifer Lawrence, která tak přebrala pomyslnou štafetu po Natalie Portman. Dalším Grahame-Smithovým projektem bude psaní scénáře pro reboot Fantastické čtyřky, který produkčně zaštítí Matthew Vaughn.

Přezáporákovaný Spider-Man?

The Amazing Spider-Man byl vloni svěžím letním filmem, především kvůli osobě Andrewa Garfielda. Sequel se proto nachází ve fázi příprav, plánovaná je dokonce trilogie. Obavy však vzbuzuje oznámení o dalším záporném charakteru snímku. Vedle Jamieho Foxxe, který si zahraje Electra, a Paula Giamattiho v roli Rhina se ve snímku objeví také Chris Cooper, jenž převzal postavu po Williemu Dafoeovi – Zeleného skřeta. Doufejme, že se jeden z nich (právě Cooper?) ve druhém díle pouze mihne, jako předehra k velkému finále – všichni máme na paměti přesyceného Spider-Mana 3 v rukou Sama Raimiho.

Krátké zprávy:

K obsazení sequelu X-men: First Class, pojmenovaném X-men: Days of Future Past, se velice pravděpodobně přidá i Halle Barry. Připojí se tak k Hughu Jackmanovi, Patricku Stewartovi či Ianu McKellenovi. Na vyjádření Famke Janssen (Jean Greyová) a Jamese Marsdena (Kyklop) se stále čeká.

Emma Watson nechce být jen Hermiona. V klepech je vedena jako hlavní možnost pro roli nové verze Popelky. Režírovat by měl Kenneth Branagh a roli zlé macechy pravděpodobně připadne Cate Blanchett. Emmin kolega z Pottera – Daniel Radcliffe – by se měl zase zhostit role Igora v další verzi Frankensteina. Kde je sakra Rupert Grint?

Premiéra závěrečného dílu Hobití trilogie (pořád si to nerozmysleli) – Hobit: Cesta tam a zase zpátky – se oficiálně přesouvá z prostředku července 2014 na prosinec téhož roku (oblíbený Jacksonův termín). Nečekané.

Noomi Rapace potvrdila práce na sequelu Promethea. Tomu říkám krátká zpráva.

V pokračování Zrození planety opic si zahraje Gary Oldman vůdce lidského odporu vůči opičákům. Příběh se odehrává o 15 let později a přestože v něm nebude hrát James Franco (namísto něj se hlavní role zhostí Jason Clarke, naposledy k vidění v Zero Dark Thirty), těšíme se.

James McAvoy je jedna z možností pro roli Erika Dravena v remakeu/nové adaptaci Vrány. Zvláštní volba, nemyslíte?

Trailer týdne: Oblivion trailer 3 (rež. Joseph Kosinski, tvůrce Tron:Legacy)

Josef Horký (zástupce šéfredaktorky)

josef.horky@fan­tasyplanet.cz

Další články autora

Sdílet...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

3 komentářů

  1. Tak za tuhle rubriku moc dík a palec nahoru. Poté, co bůhvíproč zanikla “Pevnost” budu mít zase pěkně pohromadě těšítko na nové SF/F filmy 🙂

  2. X-Men: First Class a Kyklop? Zvlastny kluc na (ne)preklady.

Zveřejnit odpověď