Filmový bulvár

Ďábel a Hollywood nikdy nespí. Díky druhému jmenovanému se tak na síti každý den objevují nové a nové informace, zprávy a drby o tom, co, kdo, kdy, kde, s kým a za kolik… natočí. My toto kvantum zpráv přefiltrujeme a ty nejzajímavější vám budeme každý týden přinášet v této nové rubrice.

filmbulvar

X-Force jsou na cestě

Ne, nadpis první novinky se netýká žádných závodních aut, ale další komiksové adaptace. Filmy podle komiksů jsou zkrátka in a ještě několik dalších let budou a nám nezbývá, než se s tím smířit. X-Force je, jak už ostatně „X“ na začátku napovídá, se točí kolem party mutantů. Ovšem tahle je mnohem drsnější. Film připravuje studium 20th Century Fox, které vlastně práva na veškeré x-mení filmové univerzum. Zatím se spekuluje o tom, zda X-Force budou navazovat na nedávno dotočený snímek Bryana Singera X-Men: Days of Future Past. Mimochodem, v Singerově filmu se objeví i mutant Havok.

Fincherův film pod vodou

David Fincher patří k nejlepším režisérům současnosti. Dlouho plánoval novou adaptaci klasického románu Julese Vernea – 20 000 mil pod mořem. Z toho nakonec nic nebude, protože produkující studium Disney projekt smetlo ze stolu. Důvod je zcela prostý. Po finančních průšvizích jménem John Carter: Mezi dvěma světy a Osamělý jezdec si prostě nemůže dovolit třetí kasovní propadák. Mně osobně to nevadí, protože Fincher mi na tuhle látku moc nepasoval a může se tak věnovat jiným projektům. Třeba filmové adaptaci Dívka, která si hrála s ohněm.

Robert Langdon se vrátí

Dneska si to už možná nikdo nepamatuje, ale ještě před pár lety patřila Šifra mistra Leonarda mezi ty knížky, které si každý musel přečíst a to nejlépe hned. Jejího autora Dana Browna vystřelila mezi boháče a filmová adaptace mu do kasy přihrála chechtáků ještě víc. Adaptace Andělů a démonů už tak úspěšná nebyla a ke zfilmování třetí části nazvané Ztracený symbol pak už vůbec nedošlo. Teď se ale situace změnila. Už několik týdnů knihkupecké pulty okupuje čtvrtý příběh symbologa Roberta Langdona, nazvaný Inferno. Ano, hádáte správně – Robert Brown Ježíše Krista, zednáře a ilumináty vyměnil za slavný román Dante Alighieriho. Protože je nutno krávu dojit, dokud je mladá, rozbíhají se pomalu přípravy na natočení filmu. Samozřejmě se vrátí Tom Hans jako Robert Langdon, režie se opět ujme Ron Howard a scénář napíše David Koepp. Premiéra byla stanovena na 18. prosince 2015. Bude to konkurence pro druhého Avatara? Zatím těžko říct. Hlavně aby Koepp napsal dobrý scénář. Nerad bych v kině usínal nudou jako u Andělů a démonů.

Krátké zprávy:

Nový seriál Josse Whedona Agents of S.H.I.E.L.D. si odbude svoji premiéru 24. září.

Hudbu k Agents of S.H.I.E.L.D složí Bear McCreary (Battlestar Gallactica).

Ve čtvrté sezóně Hry o trůny si zahraje Mark Gattis, známý jako Mycroft Holmes ze seriálu Sherlock.

Robert Downey jr. si pravděpodobně ztvární Pinocchia a Geppetta v novém filmu, kterou připravuje (a teď se podržte) Ben Stiller.

Trailerovaná

The Amazing Spider-Man 2 – Electro Comic Con Teaser

Ok, má to sice jen minutu, ale… mě to prostě nebere a tenhle film pořád považuji za jeden z nejzbytečnějších.

Sdílet...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Zveřejnit odpověď