Filmový bulvár

Ďábel a Hollywood nikdy nespí. Díky druhému jmenovanému se tak na síti každý den objevují nové a nové informace, zprávy a drby o tom, co, kdo, kdy, kde, s kým a za kolik… natočí. My toto kvantum zpráv přefiltrujeme a ty nejzajímavější vám každý týden přinášíme v této pravidelné rubrice.

filmbulvar

Dárce

Knihu Dárce jsme nedávno zrecenzovali, její adaptace se aktivně připravuje. V příběhu 12 letého Jonase, který se v utopickém světě bez emocí dosahuje věku, v němž je rozhodnuto o jeho dalším povolání, stává tzv. příjemcem paměti, nositelem VŠECH lidských vzpomínek z celé historie, zážitky krásné i bolavé v maximálním rozsahu. Jak už to však s těmi utopiemi bývá, i tato společnost není pod povrchem tak voňavá. V současnosti film nabírá herecké představitele – v tomto směru bobtná rozhodně zajímavě. Titulní roli Jonase si sice zahraje pro nás neznámý Brenton Thwaites, o další se však postarají Jeff Bridges (Jonasův učitel), Meryl Streep (vedoucí společenstva), Katie Holmes, Alexander Skarsgård či zpěvačko-herečka Taylor Swift v doposud nespecifikovaných rolích.

Do lesů

Oblíbenou muzikálovou pohádku Stephena Sondheima Do lesů připravuje režisér Rob Marshall (Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna). Objevují se první fotografie (viz “Foto týdne”), nově máme i detailnější představu o hereckém ansámblu, který oblaží naše oči i uši. Podruhé dnes zmiňujeme Meryl Streep (čarodějnice), poprvé pak Johnnyho Deppa (vlkodlak), Emily Blunt, Anna Kendrick či Chris Pine. Premiéra filmu je plánována na prestižní termín – 25. prosince 2014

Boží Egypt

Starověk, to není jen Řecko & Řím (znovu)objevil Hollywood Ameriku. Tentokrát se vydáme do Egypta. V režii Alexe Proyase (jehož biblický epos Ztracený ráj podle klasiky Johna Miltona) je připravován snímek God of Egypt, v němž se bůh Horus touží pomstít po moci lačnícímu Setovi za vraždu Osirise, Horova otce. K tomu mu má dopomoci i mladý zloděj, zamilovaný do otrokyně. V lavních rolích uvidíme štramáka Nikolaje Coster-Waldaua (Horus) z Hry o trůny a Gerarda Butlera (Set), který si starověk okusil už v 300: Bitva u Thermopyl. A my doufáme, že z toho nebude další Souboj Titánů. Samozřejmě, že máme na mysli remake.

Foto týdne:

Že je Meryl Streep čarodějka, to jsme věděli. Takhle vypadá ve svém pracovním úboru. Foto z připravovaného filmu Do lesů (viz výše).

Krátké zprávy:

Hlavní role ve filmové verzi legendární PC hry Warcraft (režie Duncan Jones – Moon, Zdrojový kód) obstarají Colin Farell a Paula Patton. V dalších postavách uvidíme herce Paula Dana (Až na krev, Ruby Sparks), Antona Yelchina (Star Trek, Terminátor: Salvation), Travise Fimmela (seriál Vikingové) a Ansona Mounta (taky seroš – Hells on wheels). Zní lákavě, none?

Tvůrci Jurského světa v čele s režisérem Colinem Trevorrowem (obstojná časovka Safety not Guaranteed) nabízejí hlavní roli Bryce Dallas Howardové.

Dalším filmem oblíbeného Kevina Smithe bude hororová komedie o muži, který se ztratil na moři, kde prožil naplňující vztahy s kolonií mrožů. Jo, to zní jako Kevin Smith.

Že budou nové Star Wars natáčené na poctivé filmové kamery, jsme psali. Speciálně by mělo jít o kamery IMAX.

V nové verzi Tarzana režírované Davidem Yatesem (poslední 4 díly Harryho Pottera) se vedle Alexandra Skarsgårda objeví nejspíše i Christoph Waltz a Emma Stone.

Trailerovaná:

Avengers – Age of Ultron

Jasně, je to jen krátký, de facto nicneříkající teaser, ale přeci: Avengers – Age of Ultron pomalu klepají na vrátka multiplexů!

Sdílet...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Zveřejnit odpověď