Filmové léto

Někdo se na léto těší kvůli prázdninám, někdo kvůli dovolené u moře. Martin Kužel kvůli zvýšenému procentu absencí podprsenek pod ženskými svršky. Někdo pak kvůli filmům, protože léta bývají zasvěcena blockbusterům. Jaké žánrové hity nás osvěží v následujících dvou parných měsících a kdy mají premiéru?

12. 7. The Amazing Spider–Man

Zpočátku vypadalo rozhodnutí studia Sony znovuvzkřísit pavoučího muže poněkud nepochopitelně a zanechávalo na jazyku pachuť ryzí zbytečnosti. Nepochopitelné sice zůstalo dodnes, pachuť však byla spláchnuta povedeným koktejlem, o který se postaral Marc Webb (500 dní se Summer). V roli Petera Parkera se objeví Andrew Garfield (i ve skutečnosti Spideyho fanoušek) a dodal mu sympatický šmrnc. Spider-Man se tentokrát musí postavit svému vlastnímu výtvoru a zároveň řešit tuhé osobní vztahy…

12. 7. Iron Sky

Na odvrácenou stranu Měsíce sice lidské oko nedohlédne, ale zato tam parkují náckové se svými létajícími talíři a jednou vesmírnou lodí o velikosti, no… obrovské. V jejich plánu je návrat na Zemi a její osvobození od všech útlaků. Jejich hlavními zbraněmi bude humor, nadhled a albinizér.

19. 7. Abraham Lincoln: Lovec upírů

Zarostlý mužík byl víc než jen prezidentem Spojených států Amerických, on také honil po nocích krvesaje a jinou havěť. O produkci se postaral Tim Burton (není nutno představovat), zrežíroval Timur Bekmambetov (Wanted, Noční hlídka). Nečekejte chytrý snímek s Oscarovými ambicemi, tohle bude poctivá braková zábava.

26. 7. Temný rytíř povstal

K jednomu z nejočekávanějších filmů roku, který završí úspěšnou trilogii, máme zhruba jen tolik: Absolutní těšingr.

2. 8. Méďa

Muž-dítě (John – Mark Wahlberg) a jeho starý plyšák, kterého dostal v dětství, a který proto, aby chlapci ulehčil v hořkých chvílích samoty, obživl. Nyní je z něj hláškující a chlastající zábavné monstrum, na které se nemůžete netěšit. Roztomilost stranou, chlast, drogy a rock’n’roll!

16. 8. Total Recall

První reakce po oznámení vzniku remaku nestárnoucí klasiky Paula Verhoevena s Arniem v hlavní roli byly převážně negativní. Colin Farrell má nahradit železného muže? Jak však ukázaly první trailery, sympatický Ir má k tomu docela slušně našlápnuto. A bude i trojkozatá šlapka!

16. 8. Sousedská hlídka

Parta znuděných manžílků od rodin si pro zábavu založí sousedskou hlídku, která zatočí s každým neřádem v okolí. O práci určitě nebude nouzi, starou dobrou matičku Zemi čeká tentokráte mimozemská invaze. Jistě se však nemusíme tak úplně bát, vzhledem k obsazení (Jonah Hill, Ben Stiller, Vince Vaughn) půjde spíše o útok na bránice.

Sdílet...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

6 komentářů

  1. Chtěl jsem uvézt jména filmů, na které zajdu, ale obráceně to bude snazší – neláká mě ani Abraham Lincoln ani Sousedská hlídka.

  2. O Méďovi se dozvídám až z tohoto článku a podle traileru to vypadá na pořádnou ztřeštěnost… a Mark Wahlberg… Hm, jo, nejspíš na to zajdu 🙂

  3. Doufám že se Batman doopravdy povede, protože při těch nechutně velkých fanouškovských očekáváních bude cokoliv jiného neúspěchem.

  4. No podle prvních reakcí se prý mnohem více než jen povedl:)

  5. Však jestli nechce Chris Nolan armádu rozezlených fans před domem, nic jiného mu nezbývá. 🙂

Zveřejnit odpověď