Gordonova země 1 – Zahrada sirén

Gordonova země 1 – Zahrada sirén
  • Autor:
  • Nakladatelství: Brokilon
  • Cena: 298 Kč
  • ISBN: 978-80-7456-154-2
  • Vyšlo: 13. 5. 2013
  • Žánr: fantasy
  • Provedení: brož.
  • Autor obáky: Michal Ivan
  • Počet stran: 416

Přichází Čas zabíjení a Čas umírání, přesně jak to prorokoval černokněžník Orichalkian. Vévodstvím Barro prošel mor, Arkastie stojí na prahu občanské války a Gordonovu zemi ovládli neznámí dobyvatelé. Skutečná válka však ještě nezačala. V Zahradě sirén je ukrytý chlapec, jehož samotá existence může vyřešit potíže Hraničních zemí. Otázka však zní: je pro něj Zahrada sirén bezpečným místem?

Sdílet...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Žádné komentáře

  1. Obsahuje to něco navíc, nebo je to naprosto stejné jako verze od strak?

  2. Kupuju už jen proto, aby řada ladila 🙂 Doufám, že jsou v plánu i Ploty z kostí…

  3. píííís: Není to naprosto stejná verze, vracely se redakční zásahy, na kterých předchozí nakladatel trval, a kromě toho se celý text pořádně učesal. Takže nové – ne, úplnější – ano. 🙂

    Anonym: Není hezké smát se dyslektikům 😉

  4. Ještě bych to upřesnil: nevím nic o předchozích redakčních zásazích, minulé vydání jsem nečetl :-)… Teď jsem vzal jsem původní texty (svoje vlastní, bez cizích zásahů) a trošku jsem je poupravil – někde jsem pár vět přidal, jinde zase pár vět vygumoval, ale velice střídmě… Zahrada sirén je první díl trilogie a při psaní ještě nebyla jasná představa, kam (a jak) se to bude ubírat. Takže jsem vyhodil různé “apendixy”, kterých by si běžný čtenář nejspíš ani nevšiml.

  5. vydařená obálka
    Obálka se povedla – nevyplatila by se jako plakát (nebo časem udělat kalendář z nových obálek na Šlechtu)?

  6. redakční zásahy
    Já bych se silně ohradil vůči “redakčním zásahům, na nich předchozí nakladatel trval”.
    Kniha prošla u Strak na vrbě standardní korekturou.

  7. Michael Bronec: Ozvu se ti v soukromé korespondenci a vysvělím. Ostatním děkuji za pochopení.

  8. Robert Pilch:
    Připadám si zde veřejně očerňován (a přitom jsme měl dojem, že doba článků v Pevnosti na toto téma již minula). O žádné další soukromé vysvětlování v tomto ohledu nestojím.

  9. OK, nebudu v tom případě nic vysvětlovat ani v soukromé konverzaci. Ostatně, uvést věci na pravou míru asi nemá smysl, když o to nestojíš, lepší je se v tom plácat. 🙁 Předpokládám, že mě teď opět potrestáš tím, že mi znovu začneš vykat, Michaeli…

  10. Doufám, že pan Šlechta zase někdy napíše další příběh z Krvavého pohraničí. 🙂

  11. to Dragoth: je nás víc, kteří doufáme v něco podobného 🙂

    Pravda je taková, že jsem před měsícem dokončil knížku “Emma z umírajícího města”, což není Pohraničí, ale sci-fi. Během psaní mi odpadlo pár nápadů, takže mám cukání pustit se do pokračování “Emmy” … to by cokoliv (nového) z Pohraničí opět odsunulo – ale ještě jsem se nerozhodl.

  12. ilustrace
    Škoda, že v tomto vydání nejsou původní ilustrace, byly velmi pěkné.

    Jinak obálka vydařená.

  13. ilustrace to kamil
    Naopak škoda, že jsem četl původní verze s ilustracemi. Bez nich by to bylo lepší – takové dospělejší, čemuž odpovídal i obsah textu.

  14. Obálka
    Obálku je možné koupit jako “print” v Galerii Nemesis v rozměrech B2 (myslím že to je 70 na 100 cm). Pokud to máte kam pověsit doporučuji! 🙂

  15. Admin Politicky korektní přispěvatel, který si bere servítky a nechce nikoho našvat napsal:

    Doufám, že jsem nikoho neurazil.
    Je fakt, že původní vydání není moc kvalitní (nic proti Strakám, často si u nich kupuju knihy a Michaela Bronce respektuji, dělá knihy dobře, ale zrovna Šlechta se mu nepovedl). Třeba obálka, na které jsou sirény s nohama rukama, i když v knize je jasně řečené, že nohy nemají… No prostě fail. Pan Krásný kreslí moc pěkně, ale obálky ke Šlechtovi jsou spíše slabší. Knihy pana Šlechty jsou skvělé a jsem rád, že přešel k Brokilonu (opět, nic proti Strakám, fakt proti nim nic nemám, opravdu ne, věřte mi.)

Zveřejnit odpověď