Conan – Hodina draka

Conan - Hodina draka
  • Autor:
  • Nakladatelství: Dobrovský
  • Cena: 229 Kč
  • ISBN: 978-80-7390-072-4
  • Vyšlo: 7. 3. 2014
  • Žánr: fantasy
  • Provedení: váz.
  • Autor obáky: Jiří Miňovský
  • Počet stran: 254

Conanovi se po mnoha příhodách podařilo získat trůn mocné Aquilonie. Jenže tím jeho dobrodružný život nekončí. Nový panovník se musí od začátku potýkat s příznivci starého krále. Část jeho nepřátel najde magický artefakt, s jehož pomocí se jim podaří vzkřísit mocného acheronského mága. Conanův trůn se otřese v základech. Dokáže odvážný barbar ubránit to, co se mu podařilo dobýt a zachrání svět před znovuzrozením pradávného zla?

Hodina draka je jediným románem conanovské ságy, který Robert Erwin Howard napsal.

Sdílet...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Žádné komentáře

  1. já bych to s tím kantůrkem nepřeháněl, myslím, že na pár místech by jeho conan šel vyšperkovat (je to jen dojem, žádný konkrétní věci teď na mysli nemám), ale to odbíhám… tenhle překlad jsem nečetl. každopádně REH by si podle mě zasloužil důstojnější zpracování, tahle obálka to pro mě sráží někam na úroveň knižních příloh k pevnosti nebo agenta JFK

  2. Ale no tak… Kantůrek by už vážně vyšperkovat nešel. Snad jedině opět Kantůrkem… 🙂

  3. Jak tak vidím tu obálku, tak jsem opět rád, že vlastním před léty vydanou knihu. 🙂
    Když jsem to zahlédl poprvé, tak jsem si řekl: “hele, vyšel nějakej levnej komix”. 😉

  4. To all:
    Ale no tak… Neříkám, že je to nějaký symfonie, ale určitě je to o dost lepší než většina posledních conanovek z poutníkovské řady. To by mě spíš znervozňoval překlad od mě neznámého překladatele než obálka. Naštěstí taktéž mám starší vydání 🙂

    To ff:
    Já bych to tak nepřeháněl. Howard je jedním z mých neojoblíbenějších a právě proto jsem rád, že zústává věrný svému pulpovému duchu a nedělá se z něho akademická povýšenost, vzdálená sprostému lidu, jako to umí někteří fandové udělat z Tolkiena (jehož mám taky moc rád) 🙂

  5. 2Dardalion
    Btw. spíš comics nebo komiks než komix. Bacha na ty termity 😀

  6. Ad překlad
    Ten Kantůrkův holt nebyl dost lacino dostupný k exploataci (prý je dosud, respektive už zase, smluvně vázán u serióznějšího nakladatele).

    Ukázka tohohle je na http://issuu.com/mikesotak/docs/hodina_draka_bez_oz a je to hrůza a děs. Ale samozřejmě je na vkusu každého soudruha, jestli se mu jako *a lost wind moaning among the black trees* víc líbí Kantůrkovo “ztracený vítr lkal v černém stromoví.”, nebo mu stačí “mezi korunami stromů sténal vítr.”

    Nicméně Omega zaslouží pochvalu: jejich předchozí conanovka byla široce kritizována (viz zde nebo Legie.info) za chabou úroveň redakční práce. Tentokrát si dali záležet, takže trvá celých 7 řádků, než se objeví “Mezi stíny planuli jejich oči”, a tři stránky, než „o tom ne sámpochybuji“.

    A co se obálky týče, taky lituju, že nepřevzali původní https://en.wikisource.org/wiki/File:Weird_Tales_December_1935.jpg 😉

  7. To Vaněk jr. Jsem netušil,že původní obálka byla až takhle moc pulpová 😀 Jinak jsou podle mě tyhle zpraseniny díla pana Howarda tak akorát na ostudu. Nechť Crom Dobrovskýmu urazí šutrem makovici….

  8. Jan Vaněk jr. Bylo by fair psát o chybách, co jsou v knize ne v nějakém internetovém odkazu. Ty chyby, o kterých píšete V KNÍZE NEJSOU. Myslím, že si stačí, když si kdokoliv knížku prolistuje v libovolném knihkupectví a zjistí, že mám pravdu.
    A pak je otázka, proč někdo má potřebu kritizovat něco, o čem nic neví (kritizovat odkaz jako argument na tištěnou knihu je prostě ubohé)

  9. Díky za přiznání, že jste knihu neměl v ruce, tudíž vaše informace o chybách byla nepravdivá. To co je v nějakém odkazu nikoho nezajímá, lidé si kupují knížku ne odkaz. A tam to, co jste psal prostě není.

  10. neděkuji perdovi za lhaní
    Knihu jsem měl v ruce.

  11. proč jste Vaňku lhal
    Pokud jste měl knihu v ruce, proč jste tvrdil, že v ní jsou chyby, které v ní nejsou?

Zveřejnit odpověď