Ohnivé znamení

Ohnivé znamení
  • Autor:
  • Nakladatelství: Argo
  • Cena: 398 Kč
  • ISBN: 978-80-257-1639-7
  • Vyšlo: 10. 11. 2015
  • Žánr:
  • Provedení: váz.
  • Autor obáky: Pavel Růt
  • Počet stran: 400

Nález lidských ostatků v podunajských lesích přivede Barbariče na stopu bezohledných lupičů a překupníků s otroky. Notář musí povolat na pomoc Steina a Jaroše. Společně putují do Prešpurku, který se po pádu Budína stal hlavním městem Uher. Zdánlivě jednoduchý případ se rychle zkomplikuje. Vyšetřovatelé musí zjistit, jak únosy mladých žen souvisí s odvěkým soupeřením měšťanů s hradní šlechtou, tajemnou sebevraždou bývalého rychtáře a hlavně běsněním přízraku, jehož oběti bývají nalezeny s ohavnými popáleninami. Poslední, co Prešpurk v předvečer voleb a velkého výročního jarmarku potřebuje, je rozsáhlé vražedné spiknutí… Ve třetím románu cyklu historických detektivek Juraje Červenáka ožívá dobová Bratislava. V napínavém příběhu se splétají místní strašidelné pověsti s historickými souvislostmi a působivě vykreslenou atmosférou města a jeho okolí.

Sdílet...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Žádné komentáře

  1. Anotace je k jiné knize – k druhému dílu, Ohnivé znamení je třetí díl.

    Ohnivé znamení – Nález lidských ostatků v podunajských lesích přivede Barbariče na stopu bezohledných lupičů a překupníků s otroky. Notář musí povolat na pomoc Steina a Jaroše. Společně putují do Prešpurku, který se po pádu Budína stal hlavním městem Uher. Zdánlivě jednoduchý případ se rychle zkomplikuje. Vyšetřovatelé musí zjistit, jak únosy mladých žen souvisí s odvěkým soupeřením měšťanů s hradní šlechtou, tajemnou sebevraždou bývalého rychtáře a hlavně běsněním přízraku, jehož oběti bývají nalezeny s ohavnými popáleninami. Poslední, co Prešpurk v předvečer voleb a velkého výročního jarmarku potřebuje, je rozsáhlé vražedné spiknutí… Ve třetím románu cyklu historických detektivek Juraje Červenáka ožívá dobová Bratislava. V napínavém příběhu se splétají místní strašidelné pověsti s historickými souvislostmi a působivě vykreslenou atmosférou města a jeho okolí.

  2. Díky za opravu anotace.

    Jsem zvědav! Koukám, že na počet stran to pěkně nabobtnalo!

  3. To KarelC
    Mám to v slovenčine a je to fajn. Komu sa páčili predchádzajuce diely, tak vezme aj tento. A áno už na pohľad je tento diel hrubší ako predchádzajúce.

  4. to bano:
    Tak to si jdu hned koupit! Díky!
    Já jsem rád, že je to delší! Ty první dva díly – to bylo sice ďábelské tempo, ale zase tak na jedno dvě odpoledne.

  5. to isaac:
    Klid! Ona je to taková fantasy maskovaná za detektivku. ( Představ si, že Stein je bojovník s kouzelným mečem, Barbarič je mág s inteligencí 20+ a Jaroš je multipovolání léčitel-barbar a budeš v pohodě!) .-)

    Každopádně musím opět konstatovat, že Ďuro píše velice čtivě!

  6. Nevydržel jsem to a přečetl jsem si ebook v originále (mimochodem, má to svoje kouzlo). Je to výborná kniha, ovšem potvrzuju, že má klasický červenákovský problém – čte se opět jedním dechem 🙂 A zápletka vysloveně potěší.

  7. to isaac
    Nu a co? Není dobře mít na očích klapky. A zrovna detektivka ovlivňuje fantastiku zásadně.

  8. Jo a hodnotím plným počtem. Nějak mě nenapadá, co bych vytknul 🙂

  9. to Schramm:
    Já dal jenom čtyři, protože záložka ke knize je o půl centimetru kratší, než je stanovená norma. 🙂

    Jinak pochopitelně není opravdu co vytknout! Je vidět že Uherské reálie má Ďuro perfektně zmáknuté. Rudolfínská Praha tímto budiž odpuštěna!

  10. Mě jen mrzí obálka českého vydání (kdo četl, chápe), ale to lze stěží vyčítat autorovi.

  11. Prostě je to průser
    dobrých knížek vychází letos koncem roku příliš. Člověk nestačí tisknout třistakoruny .. A kde má důchodce brát čas? He?

Zveřejnit odpověď