Komiksový mikroskop – Injustec: Gods among us!

Poslední dobou se dostalo do módy vydávat komiksové prequely k příběhům počítačových her. Většinou se jedná o krátké minisérie, ale například MMORPG DC Universe Online mělo komiks o 26 číslech. My se nyní podíváme na jinou DC hru, a hlavně komiksový prequel k ní. Injustec: Gods among us!

Injustice: Gods among us!

Pro ty, kterým vadí spoilery, tak dopředu upozorňuji: Obrňte se! V tomhle mikroskopu totiž popíšu první stránku komiksu, a tam je spoilerů mraky, takže máte smůlu. Jak to začíná? Batman je v Gothamu a zase si to trůní na nějakém tom chrliči a sleduje noční dění. Ale nikam nespěchá, protože ve městě je ticho. Žádná siréna, žádný křik o pomoc, jen některými ulicemi se rozléhá mašírování. Pravidelné dopady těžkých bot bez jediné chybičky, které rozezní a rozvibruje okenní tabulky okolních budov. Takhle zní diktatura a planeta Země je momentálně pod vládou železné pěsti Muže z Oceli. A jak se něco takového mohlo stát?

Komiks nás vrací o pět let do minulosti, kdy se Superman prudce probudí ze spánku. Není to žádná nouze, výbuch ani noční můra, ale zvuk dvou bijících srdcí vycházející z jednoho těla. Lois je těhotná! Ovšem pak jí zazvoní telefon, takže není ani čas na oslavu a Supík jde chránit svět a Lois s Jimmy Olsenem fotit pro noviny nějakou veselici. Ale v docích, kam přijdou, není veselice a už vůbec ne obyčejný gangster, ale Joker, který zastřelí Jimmyho a unese Lois. Superman se mezitím vykecává s Batmanam, který vyšetřuje v Metropolis loupež ve Star Labs. A vše se nejspíš hodlá posrat. Jak moc, to si musíte přečíst.

Pojďme si ve zkratce říci i něco o hře Injustice: Gods among us. Možná vás to překvapí, ale půjde o klasickou bojovku od tvůrců Mortal Kombat aka základní mód hry bude souboj 1v1. I u těchto her je příběhová linie standardem a komiks vychází právě proto, aby fanoušci věděli, jak k tomu vlastně došlo.

Příběh mně osobně evokuje trochu drsnější situaci z knihy Království tvé, kde to vypadá na souboj mezi superhrdiny spíš než Superhrdina vs. Padouch. Superman jako diktátorský vládce lidstva/skaut. To je rozhodně zajímavá myšlenka a i první číslo komiksu začalo dobře. Otázkou je, jestli to dokážou nezprasit. Já věřím, že ne.

Vojtěch Rabyniuk (redaktor)

vojta.rabyniuk@fan­tasyplanet.cz

Přečtěte si také minulé díly Komiksového mikroskopu.

Sdílet...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Zveřejnit odpověď