Temný rytíř Frank Miller

Frank Miller kdysi prohlásil, že jako teenager přestal číst komiksy a vstoupil do „skutečného dospělého světa“ čtením detektivek a sledováním filmů. Na kreslenou literaturu naštěstí nezanevřel a právě stará drsná škola se stala jeho inspirací při vytváření hrdinů, díky kterým se stal ikonou svého oboru a docílil komiksu jako vyzrálého dospělého média.

Sin City: Drsný sbohem – Miller Frank

O nové vydání jednoho ze dvou nejznámějších komiksů Franka Millera se zasloužilo Comics Centrum. Kromě luxusní úpravy a nového překladu přináší příležitost pro čtenáře, kteří knihu řadící se mezi nejvybranější komiksovou společnost dosud nečetli. (Recenze obsahuje také srovnání s předchozím vydáním.)

Velká tučná zabijačka – Miller, Frank

Byla tma, naprosté ticho a já si mohl u svíček vychutnat tu delikatesu, na kterou jsem se tak dlouho těšil. Třetí knihu Sin City v češtině. Když Dwight přikládal tu břitvu k oku chlapečka Jackieho a pronášel kouzelnou seznamovací frázi: „Ahoj, já jsem novej Shelliin kluk a jsem úplnej magor“, začaly věci nabírat rychlý spád.

Za filmy roku 2007 – část druhá

Připravili Ondřej Čížek, Lukáš Růžička a Chuck Norris.
Mysleli jste si, že druhá část článku se bude zabývat jen zbytky z jídelního lístku? Kdepak, dnešní menu nabízí například Harryho Pottera, Simpsonovy, Transformery, další animák Pixaru nebo nový potencionální sci-fi hit Willa Smithe.