Dóm řetězů – Erikson Steven

Rozsáhlý fantasy cyklus Malazská kniha padlých kanaďana Stevena Eriksona se nikdy nepokoušel předstírat, že je to čtení pro všechny. Svým rozsahem, šíří záběru a relativní složitostí je to rozhodně dílo, se kterým je třeba se pořádně popasovat. Přesto (nebo právě proto) si vytvořil skupinu oddaných fanoušků, kteří na něj nedají dopustit a kteří vědí, že dlouhé čekání na další pokračování se opravdu vyplatí.

Malazská Kniha Padlých 07 – Vichr smrti – Erikson Steven

Z mého hlediska naprosto „objektivního“ fanouška blednou všechny křivdy života ve srovnání s faktem, že Steven Erikson a jeho Malazská kniha padlých se na fantasyplanet.cz (pokud počítám dobře) objevila přesně sedmkrát (pět recenzí románů, jedna povídky a jedna ukázka). A to je na tom náš server ve srovnání s ostatními fantastice věnovanými médii ještě dobře… Je tedy víc než záhodno přidat další zářez.

Malazská Kniha Padlých 04 - Dóm řetězů

Malazská Kniha Padlých 04 – Dóm řetězů

  • Autor:
  • Nakladatelství: Talpress
  • Cena: 430 Kč
  • Vyšlo: 25. 8. 2005

Čtvrtá kniha vynikajícího cyklu Stevena Eriksona Malazská kniha padlých. V severní Genabakis vyrazila z hor do nížin na jihu skupinka divokých domorodých válečníků. Hodlají u nenáviděných lidí z nížin vyvolat strach a zmatek, avšak……

Číst více
Malazská Kniha padlých - komplet 1-10

Malazská Kniha padlých – komplet 1-10

  • Autor:
  • Nakladatelství: Talpress
  • Cena: 4 789 Kč
  • ISBN: 978-80-7197-328-7
  • Vyšlo: 22. 1. 2013

Jeden z nejlepších cyklů temné fantasy všech dob je konečně kompletní. * Cyklus se skládá z knih: Měsíční zahrady, Dům mrtvých, Vzpomínky ledu, Dóm řetězů, Půlnoční vlny, Lovci kostí, Vichr smrti, Daň……

Číst více
Ediční plán nakladatelství Laser-books - 1. pololetí (PR)

Ediční plán nakladatelství Laser-books – 1. pololetí (PR)

Také nakladatelství Laser-books odkrývá svůj ediční plán, tentokrát na první pololetí roku 2011. Jak už je u Laseru zvykem, na své si přijdou čtenáři science fiction i fantasy. Chystají se nové knihy Williama Gibsona, Andrzeje Pilipiuka, Daniela Abrahama, Orsona Scotta Carda, Elizabeth Bearové, Scotta Lynche, M. Johna Harrisona, Poula Andersona a Alana Campbella. V nových vydáních se objeví česky již publikované knihy Orsona Scotta Carda, Alfreda Bestera, Roberta Silverberga a Isaaca Asimova. A jako velké překvapení se chystá skvělá nová antologie Meče a temná magie skvělé editorské dvojice Jonathan Strahan a Lou Anders.

Ceny Akademie SFFH za rok 2005

Stejně jako loni se i letos na veletrhu Svět knihy předávaly Ceny Akademie SFFH za uplynulý rok. Stejně jako loni přinášíme komentované výsledky. Stejně jako loni vyhráli většinou favorité, ale přesto je letos opět něco jinak.

Rok 2005 očima redakce

Připravili jsme pro vás přehled knížek, které nás loni nejvíce zaujaly. Není to žádný TOP 10 knih, i tak ale padnou jména titulů, které byste si určitě neměli nechat ujít a které považují naši recenzenti třeba za vůbec nejlepší knihy loňského roku. Takže, co u nás v redakci loni nejvíce frčelo? Každý má jiné priority, proto v našem komentovaném přehledu najdete čistě dobrodružné čtivo i filozofickou sci-fi.

Historie moderní fantasy #16: 1999

Ročník 1999 vám nabídne vše po čem zatoužíte: rozsáhlé epické ságy nepostrádající osobité zpracování, lyrické příběhy vhodné k pohlazení duše, magický realismus ozvláštňující životní šeď a dokonce i svěží příběhy nadějných debutantek žánru, které sice nepřinesly nic obzvlášť skvělého, ale přesto jim nelze odepřít štědrou dávku zábavnosti. Jen se o mých slovech přesvědčte sami.

Ukázka: Dům mrtvých

První díl epické fantasy Měsíční zahrady od Stevena Eriksona se u nás setkal s kladným ohlasem. Ještě letos by měl vyjít díl druhý s názvem Dům mrtvých, z kterého si již teď můžete přečíst ukázku.