Vladimír Šlechta – Krvavé pohraničí a Šílený les

Úvodem je nutno poznamenat, že oba příběhy jsou proklatě dobré. Jsou ze stejného světa, časově navazují, zdánlivě se liší, ale mají mnoho společného. Krvavé pohraničí již zdrbal v Ikarii 1/2001 Vlado Ríša, pravda, celkem trefně, ale unikla mu jedna skutečnost. Je společná pro oba příběhy. Jaká – to se dozvíte v této recenzi.

Krvavé pohraničí: Hraničář

  • Autor:
  • Nakladatelství: Brokilon
  • Cena: 268 Kč
  • ISBN: 978-80-7456-514-4
  • Vyšlo: 3. 6. 2021

Přes hraničářskou osadu zvanou Chawyna procházejí komanda dobrodruhů, aby v bažinatém Orcigardu bojovala s orky a drancovala rozvaliny starých chrámů. Moc Temného mága se zdá být nezlomitelná, vyskytují se však názory, že……

Číst více

Legendární Krvavé pohraničí

Existují lidé, kteří věří, že pořádná fantasy se píše jedině někde za mořem a čeští autoři neumějí psát. Takoví lidé ale nejspíš neznají Vladimíra Šlechtu. Kdo ještě neměl tu čest poznat svět Krvavého pohraničí, má nyní jedinečnou příležitost začít u knihy, která je jako úvod do tohoto krásného, syrového a ryzího fantasy světa velmi vhodná. Krvavé pohraničí přichází již ve třetím vydání, tentokrát v nakladatelství Brokilon.

Krvavé pohraničí n. v. (Brokilon)

  • Autor:
  • Nakladatelství: Brokilon
  • Cena: 248 Kč
  • ISBN: 978-80-7456-320-1
  • Vyšlo: 21. 11. 2016

Nové, autorem upravené vydání prvního dílu skvělé ságy Vladimíra Šlechty. Rudenrog. Donedávna ospalá díra, kde dávali medvědi dobrou noc a hlavním obchodním artiklem byly skalpy skřetů. Jenže cosi se mění –……

Číst více
Orcigard – Vladimír Šlechta

Orcigard – Vladimír Šlechta

Pro řadu fanoušků domácí fantastiky přišly letos vánoční svátky o poznání dříve, už na přelomu října a listopadu. Místo Ježíška, Dědy Mráze, Santy Clause, Otce prasátek (dosaďte si klidně jiného vobejdu) ale tentokrát dárek na svých křídlech přinesl páv z hvozdu Brokilon. Tím dárkem je leckým toužebně očekávané druhé vydání knihy Orcigard Vladimíra Šlechty.

Likario - Šlechta Vladimír

Likario – Šlechta Vladimír

Vladimíru Šlechtovi se po dlouhých pěti letech podařilo dopsat další knížku ze světa Krvavého pohraničí. Ze sbírky původně autoparodických textů nazvaných Nejhorší den se stal v zásadě plnohodnotný román s prostým názvem Likario, dějově vyplňující mezeru mezi Nejlepším dnem pro umírání a Orcigardem. Budou však očekávání čtenářů znalých subžánru zálesácké fantasy v tomto případě naplněna?

Střepy z Apokalypsy - Šlechta Vladimír

Střepy z Apokalypsy – Šlechta Vladimír

Vladimír Šlechta se rozhodl vyplnit dlouhé čekání na nový román Keltská brána sborníkem svých raných textů, v nichž se poprvé objevil kyborg Oggerd, doprovázený technologem Hargem a bývalým vyjednavačem Gowerym, řečeným Pěnkavka. Své rané texty oprášil, přepsal je, mnohdy až k nepoznání, a zahájil tak nový postapokalyptický cyklus. Narozdíl od známého Falloutu se však děj odehrává v Evropě. Nebo spíš v tom, co z Evropy zbylo.

1 2 3 5