Návrat Temného rytíře – Miller, Frank

Frank Miller je populární hrdina komiksu. Ne snad že by běhal v barevném trikotu a od úst mu lezla bublina… Je hrdina mezi tvůrci komiksu. Ještě než získal svou nesmrtelnost sérií Sin City, proslavil se Návratem Temného rytíře, kde vzkřísil „umírající“ postavu oblíbeného Batmana.

Batman: Návrat temného rytíře

Batman: Návrat temného rytíře

Batmanovy akcie letos v létě vystřelují opět do výšin díky Nolanovu poslednímu dílu trilogie a mimo jiné by jim mohl napomoci i mistrovský tah Crwe, druhé vydání nejzákladnějšího batmanovského stavebního kamene moderní komiksové historie – Návratu temného rytíře. Devět let jsme čekali, ale už nemusíme. A navíc, tohle vydání je setsakra vymazlené.

Návrat temného rytíře

Návrat temného rytíře

  • Autor:
  • Nakladatelství: Crew
  • Cena: 799 Kč
  • ISBN: 978-80-7449-112-2
  • Vyšlo: 27. 7. 2012

Batman: Návrat temného rytíře je comics, který udělal z Franka Millera hvězdu. * Miller v příběhu stárnoucího temného rytíře totálně přeformátoval původní image veselého atleta a vydestiloval z kostýmovaného superhrdiny ponurého křižáka. Starý……

Číst více

Temný rytíř Frank Miller

Frank Miller kdysi prohlásil, že jako teenager přestal číst komiksy a vstoupil do „skutečného dospělého světa“ čtením detektivek a sledováním filmů. Na kreslenou literaturu naštěstí nezanevřel a právě stará drsná škola se stala jeho inspirací při vytváření hrdinů, díky kterým se stal ikonou svého oboru a docílil komiksu jako vyzrálého dospělého média.

Hard Boiled – Miller Frank, Darrow Geoff

Do kin se už pomalu chystá film Sin City podle stejnojmenné komiksové série Franka Millera, u nás je také známé jeho přelomové dílo Návrat temného rytíře či specialitka v podobě velkoformátového barevného komiksu 300. Miller má ale na kontě celou řadu dalších úspěšných děl, které český čtenář doposud nezná. Třeba Hard Boiled.

Fenomén Pérák v české popkultuře napříč časem

Během druhé světové války v období Protektorátu Čechy a Morava se objevila legenda o podivném skákajícím člověku, který bojoval proti německým okupantům. Díky pružinám na nohách mohl přeskakovat ulice, prý dokonce dokázal přeskočit celé vltavské údolí. Proto mu lidé začali říkat Pérák.

Watchmen/Strážci

  • Autor:
  • Nakladatelství: BB art
  • Cena: 990 Kč
  • ISBN: 978-80-7507-735-6
  • Vyšlo: 10. 11. 2017

„Quis custodiet ipsos custodes?” ptali se už latiníci. Kdo střeží ty, kteří střeží nás? Je těžké dohlédnout na ty, kteří mají moc, i když jsou to normální lidé – a co teprve,……

Číst více

Batman: Temné město

V raných počátcích své kariéry se Netopýří muž musel utkat nejen s šíleným Red Hoodem, ale i s Riddlerem, toho času (tak jako většinu ostatních časů) taky šíleným. A rovněž to nebyl jednoduchý úkol.

1 2 3