Paul S. Kemp: Příchod noci (Erevis Cale 2)

Paul S. Kemp: Příchod noci (Erevis Cale 2)

Příchodem noci Paul S. Kemp navazuje na první díl s bravurou a vypravěčskou elegancí, která je vlastní jen těm nejlepším fantasy autorům. Všichni čtenáři, kteří s oblibou fandí vlku samotáři, tedy muži s mečem, jenž je nucen postavit se celému světu, tak mají jedinečnou možnost si potvrdit, že Erevis Cale právem patří do jejich hrdinského pantheonu.

Prstenec singularity – Paul Melko

Prstenec singularity – Paul Melko

Uvedení prvního románu začínajícího zahraničního spisovatele na náš trh je vždy malým svátkem. Občas sice může jít o krok vedle a je tu určité riziko, že nebude čtenáři přijat pozitivně. To by se však Prstenci singularity, jenž je oceněn Locusem za nejzdařilejší debut roku 2008, nemělo stát. I proto jsou sepsány následující řádky, osvěty totiž není nikdy dost.

Paul S. Kemp: Twilight Falling (Erevis Cale 1)

Paul S. Kemp: Twilight Falling (Erevis Cale 1)

Ve špinavých ulicích Selgauntu se prodlužují stíny. Nad službou jednoho muže vznešeným sembijským obchodníkům zapadá slunce. Soumrak Erevise Calea zastihne během služby novému pánu – takovému, kterého malicherné hromadění bohatství nezajímá. Koneckonců, k čemu by bylo zlato někomu, kdo obchoduje s dušemi?

Paul

Paul

Duo sympatických britských scénáristů Simon Pegga a Nick Frost si splnilo další ze svých snů. Po složení vlastních, svérázných a více méně parodických poct zombie žánru (Soumrak mrtvých) a akcí našlapaným snímkům (Jednotka příliš rychlého nasazení) tentokrát došlo na sci-fi, jmenovitě setkání třetího druhu. A to tak blízké, že se o tom ani Spielbergovi nesnilo.

Levá ruka boží – Hoffman Paul

Nestává se tak často, abychom my v Česku byli poctěni světovými premiérami románů zahraničních autorů. Dá se říct, že je to pro nás svátek. Bohužel s podstatně menším jásotem vítám další knihu z kategorie „bestseller s náctiletým hrdinou v hlavní roli.“ Takových už jsme tu měli dost, a většina z nich za moc nestála. Co na to Levá ruka Boží?

Hrdinové Duny 1: Paul z Duny

Hrdinové Duny 1: Paul z Duny

  • Autor:
  • Nakladatelství: Baronet
  • Cena: 339 Kč
  • Vyšlo: 5. 6. 2009

První díl nové řady nejslavnější SF ságy Duna nazvané Hrdinové Duny líčí události po ovládnutí planety Paulem Muad‘Dibem, jehož popis uzavírá klasický příběh Duny. Další historii Duny známe až ze……

Číst více

Sidekick Paula Jenkinse

Komiksový scénárista Paul Jenkins má se superhrdinským žánrem zkušeností na rozdávání. Psal příběhy Spider-Mana, Hulka nebo Wolverina. Za sérii Inhumans dokonce získal cenu Willa Eisnera. Jenkinsův nejnovější projekt Sidekick je……

Kdo je Paul Di Filippo?

Ve speciální nedělní příloze zahraničních recenzí, kterou jsme na Fantasy Planet rozběhli před třemi týdny, vám jako první své umění představuje americký spisovatel Paul Di Filippo, tvůrce sbírek Steampunk Trilogy, Ribofunk nebo novely Rok v lineárním městě.

1 2 3 54