Les Mytág 03 – Les kostí

  • Autor:
  • Nakladatelství: Argo
  • Cena: 289 Kč
  • ISBN: 978-80-2572-750-8
  • Vyšlo: 18. 3. 2019

Za jedním domem na anglickém venkově je les, který je plný kostí – ale i mytág, tajemných bytostí stvořených z lidské fantazie, jimž kosti kdysi patřily, než si je les, který je zrodil,……

Číst více

Zemřel Robert Holdstock (1948 – 2009)

Dne 29. listopadu 2009 zemřel spisovatel Robert Holdstock. Krátká zpráva, která upřímně rozesmutní mnoho čtenářů fantastiky. Odešel pozoruhodný talent, člověk, který své čtenáře zavedl zpět do mýty opředených lesů, odkud lidé před dávnými časy vystoupili. Jen v jeho podaní můžete les přímo cítit, vlhkou zemi a tlející listí, drsné prostředí, které dokáže uchvátit a uvěznit nejen hrdiny Holdstockových příběhů, ale i samotného čtenáře…

Pevnost 06/2023: Komiksový červen

Zdá se, že měsíc červen přeje především komiksům, a to v jakékoli podobě. Nicméně pokud nejste úplně komiksoví nadšenci, netruchlete, protože pevnostní posádka připravila pestrou nabídku, v níž si každý zaručeně najde to své.

Pozvání na nový klip skupiny Deloraine

Naše redakce krom knih fandí i dalším zajímavým projektům, které souvisí s fantastikou. Na našich stránkách jste se již několikrát mohli potkat se skupinou Deloraine, která se do paměti posluchačů zaryla především skladbami ze světa Zaklínače.

Pevnost 03/2019: V zajetí komiksových hrdinů a sci-fi

Na obálce březnové Pevnosti se opět můžeme kochat pohledem na jednu fešnou roštěnku. Pravda, sice nemá tak velká kukadla jako Alita z předchozího čísla, ale i tak se na ni hezky dívá. Řeč není o nikom jiném než o Brie Larsonové aka Captain Marvel, která vtrhne tento měsíc do kin, aby na velkém plátně nakopala do zádele nějaké ty zlosyny!

Vidíme jen výjevy – III. (prosinec/leden)

Blíží se konec roku. Opět jsme o 365 dní starší. Mnozí z nás se ohlédnou přes rameno a začnou bilancovat. Stál ten rok za to, dosáhl jsem něčeho? Prostě klasické kecy, kterými se snažíme vsugerovat svým bídným existencím nějaký ten vyšší smysl.

Historie moderní fantasy #11: 1993-1994

Začátek 90. let se nesl ve znamení slibných titulů od nových i staronových tváří. V dnešním přehledu se tak dočkáte příjemné porce dosud neznámých autorů. Pokud jde o česká vydání vybraných prací, pak je situace opět zoufalá. Ačkoli je fantasy u nás zdaleka nejoblíbenějším fantastickým žánrem, těch opravdu kvalitních věcí mnoho nevychází. To bohužel vypovídá své nejen o vydavatelích, ale především o obecném čtenářském vkusu.

1 2