Návštěva Davida Webera na Festivalu Fantazie 2012 se blíží (PR)

Americký spisovatel David Weber, známý hlavně svou military sci-fi sérií o
Honor Harringtonové, bude hostem červencového Festivalu fantazie v
Chotěboři.

David Weber

Do Evropy David dorazí se svou manželkou Sharon. Jejich cesta po Evropě začne nejdříve ve Varšavě, kde se zúčastní propagačních akcí pro polské nakladatelství REBIS, a potom se budou účastnit conu v Nidzici. Do ČR dorazí na konci června a stráví v Chotěboři oba dva víkendy nejdříve jako hosté Klasikonu, jehož součástí je i tradičně linie o Honor Harringtonové, kterou organizuje klub HMS Phantom. Druhý víkend budou Weberovi opět na Festivalu jako hosté Avalconu.

První beseda s Davidem Weberem se bude konat v sobotu 30. 6. a druhá v neděli 1. 7. Druhý víkend se bude rovněž účastnit besedy a přislíbil také svou účast na Večeru Fantazie.

V USA se David Weber proslavil už začátkem 90. let, když začal pro nakladatelství Baen vydávat romány z žánru military sci-fi a space opery. V roce 1993 vyšel první román z řady o Honor Harringtonové, Stanice Bazilišek. Honor Harringtonová zaznamenala fenomenální úspěch a k dnešnímu dni se dočkala už 17 románů a pěti povídkových sbírek. V češtině Honor Harringtonovou od roku 2000 vydává nakladatelství Polaris. V současnosti je David Weber v ČR jedním z nejpopulárnějších žijících zahraničních autorů fantastiky.

Další detaily Davidovy návštěvy se budou postupně objevovat na stánkách klubu HMS Phantom a na stránkách Festivalu fantazie, kde si také zájemci mohou přečíst informace o účasti a přihlásit se.

Podrobný program Weberovy návštěvy FF:

Sobota 30.6.

9:00–11:00 – Posezení s Honor – snídaňové přátelské posezení, kam možná zavítá i David (Místnost č. 1, KD Junior) (Netlumočeno)
12:00 – Soukromý oběd se členy HMS Phantoma
17:00–19:00 – Beseda s Davidem Weberem (Velký sál, KD Junior)

Neděle 1.7.

10:00–12:00 – Beseda s hosty FF12 – David Weber, Mira Furlan a Jeremy Bulloch (Velký sál, KD Junior)

Pátek 6.7.

20:00–22:00 – beseda na téma Válka v budoucnosti – otevřená každému, David možná dorazí také (Netlumočeno) (Místnost zatím neupřesněna)

Sobota 7.7.

17:00–19:00 – 2. beseda s Davidem Weberem (Velký sál, KD Junior)
20:00 – Večer Fantazie – David zde bude mít jednu čestnou úlohu (Kino)

Sdílet...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

1 komentář

  1. HH Film
    Já se bohužel na FF nedostanu, ale kdo tam budete, mohli byste se někdo zeptat pana Webera, co je pravdy na informacích, že se chystá HH film (a když JE to pravda, tak jestli to bude “Bazilišek”, nebo jestli půjde o zfilmování jiného dílu)? Úplně nejraději bych byl, kdyby to pak někdo ještě napsal sem a já tak mohl slyšet odpověď… 😀

Zveřejnit odpověď