Vykroč, tas, nadechni se… Movecon 2012 (PR)

Každý hrdina ve fantastických příbězích musí dříve či později podstoupit jistý výcvik. V prostém mávání mečem, konkrétní bojové technice či koncentraci sil a mysli. Někdy však i v tanci a jiných kejklích. Na stránkách knihy či filmovém plátně je to velká legrace (zvlášť když to hrdina nezvládá tak, jak by si přál). Ale ruku na srdce, vyzkoušeli jste si to někdy? Ne? Tak teď máte jedinečnou šanci!

Konkrétně první červencový týden na Festivalu fantazie v Chotěboři v rámci linie Movecon. Navštěvování conů a festivalů už nějakou dobu není jen o sezení na přednáškách či v hospode, i pohyb si zde našel své místo.

A to právě v linii Movecon, která nabízí mnoho druhů rozptýlení a protažení ztuhlých svalů.

Pěkně p( r )o ránu

Pokud patříte mezi festivalovou menšinu ranních ptáčat nebo se snažíte na dopoledním promítání neusnout, není jednodušší cesty, než se hned na začátku dne pěkně protáhnout. Pohybová linie FF je tu pro vás, každý den máte možnost vyzkoušet si jiný styl rozcvičení těla.

Jestli vám brzký pohyb nesvědčí a přece jen byste se rádi zapotili, stačí se zastavit na jednom z bojových workshopů, jimiž je Movecon doslova nabitý. Nevíte, který z bojových stylů by vás bavil? Nevadí, každému workshopu předchází přednáška, jež vás poučí i pobaví. Vyzkoušet si můžete jak boj po východním stylu (kung fu či sanda), tak historický šerm či moderní způsoby obrany. Nebojte, šetřit vás rozhodně nebudeme.

Je libo orient či standard? Nebo dokonce modernu?

Pohyb ale není jen boj, má přeci i svoje krásné a vznešené podoby. Zvláště v podání něžného pohlaví. Ale i muži si ho mohou vyzkoušet a neztratí se. Tanec je totiž krásný ve všech svých podobách a každý v něm může najít zalíbení. Stačí se jen nechat vést hudbou a uvolnit svou přirozenost. U nás se na chvíli můžete stát orientální tanečnicí a najít harmonii těla. Také si připomeneme a vylepšíme standardní či latinsko-americké tance. A protože žijeme v moderní době, neopomenuli jsme ani současné tance, jež hýbou světem. Tedy balet, jazz či hiphop.

Stále to není vše

Boj, tanec a co ještě? Přeci divadlo a kejkle! Nejde o školní besídku, tohle si určitě užijete. Každý, kdo si touží vyzkoušet něco z umění bavičů, je vítán. Ať už jde o uvolnění a předvedení improvizace či umění koordinace v žonglování.

Pro odvážnější návštěvníky je první festivalový víkend zaměřený na vše smyslné, sexy a milostné. Můžete se dozvědět nové a zajímavé informace spojené s touto oblastí a také si vyzkoušet některé ze svůdných tanců.

Jak vidíte, Movecon si opět pro návštěvníky připravil mnoho programu, ať už v podobě přednášek či workshopů. A stejně jako každý rok se rozšířil o nová témata, aby zaujal co nejvíce lidí. Není tedy co dodat, pokud máte rádi pohyb a chcete si vyzkoušet něco nového, není nic jednoduššího než přijít k nám. Pořadatelé Moveconu se těší na všechny odvážlivce!

Kompletní program

Sdílet...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

3 komentářů

  1. No jo, Kamča se nechala unést psaním a já čtením. 🙂 Opraveno.

Zveřejnit odpověď