Bažináč (Swamp Thing) – Moore Alan

Sandman 2, Z pekla, Vampirella a Bažináč. Nových titulů mezi komiksy se teď, těsně před Vánoci, vyrojilo tolik, že peněženky nebudou stíhat. Mnoho titulů, ale každý svébytný, zajímavý a druhému nepodobný. Pokud bychom přesto chtěli hledat paralely, pak Bažináče musíme přirovnat právě k Sandmanovi.

Alan Moore opět pitvá Bažináče, tentokráte v barvě

„Budiž barva!“ Právě tímto mottem se v uplynulém roce řídili komiksoví nakladatelé, kteří hned dvě dříve v černobílých verzích vydaná kultovní díla oblékli do barevného kabátku. Zatímco u Crwe se nové image dostal první díl Sandmana z pera krále městských fantasy Neila Gaimana, BB art podobnou péči poskytl prvnímu dílu Moorova Bažináče.

Komiksový mikroskop (21. - 27. 2. 2012) - Bažináč

Komiksový mikroskop (21. – 27. 2. 2012) – Bažináč

Už dvakrát jsem upřel mé oči směrem k vydavatelství DC Comics a informoval vás o jejich nové Dvaapadesátce a hodlám tak udělat i do třetice. Tentokrát, jak bylo slíbeno, přináším informace o komiksu ryze nesuperhrdinském. Sváteční oblečení nechte doma a nasaďte si gumáky, vydáme se do bažin. Přichází nový Swamp Thing!

Bažináč: Prokletí

Bažináč: Prokletí

Po dvou letech se BB/art konečně uráčil vydat další díl legendárního Moorova Bažináče, travou obrostlého monstra, které přestalo unášet spoře oděné ženy, jak činilo ve filmech, a raději s jednou začalo chodit. Vy, kteří jste si už dávno celou ságu nesehnali přes Amazon, nastražte uši. Protože přijde i Constantine.

Watchmen/Strážci – Moore Alan, Gibbons Dave

Mooreovi Strážci v polovině osmdesátých let napomohli společně s Návratem Temného rytíře Franka Millera změnit pohled na komiks. Od té doby není komiks automaticky odmítán jako nedokonalá “literatura” pro děti a dospělé dyslektiky, ale je stále častěji považován za svébytnou uměleckou formu. Čím Strážci zaujali a co zapříčinilo výše uvedený efekt, si můžete přečíst v zevrubné recenzi Richarda Podaného.

Ediční plán BB/art komiksů pro rok 2016

Rok se ještě ani nepřekulil do své druhé půlky, ale i tak už se díky plánům BB/artu máme na co těšit pod stromeček. Pojďte se podívat, co všechno se pro nás v letošním komiksovém bufetu ještě chystá – oficiální anotace sice ještě chybí, ale sbírka je to úctyhodná…

Vidíme jen výjevy – III. (prosinec/leden)

Blíží se konec roku. Opět jsme o 365 dní starší. Mnozí z nás se ohlédnou přes rameno a začnou bilancovat. Stál ten rok za to, dosáhl jsem něčeho? Prostě klasické kecy, kterými se snažíme vsugerovat svým bídným existencím nějaký ten vyšší smysl.