Ďáblova pevnost - Červenák Juraj

Ďáblova pevnost – Červenák Juraj

Po dlouhém a dobrodružném putování se kapitán Báthory octl v benátském lochu. Než se ale se svými spoluvězni (kozákem Voroninem a chorvatským pirátem Gradovičem) stačí pořádně rozkoukat, stávají se figurkami ve hře benátských politických špiček. Po menší krvavé lázni trojka hrdinů mizí v nitru Balkánu, kde se chce Gradovič podívat na rodinné državy poblíž muslimsko – křesťanské hranice.

Ďáblova pevnost - Červenák Juraj

Ďáblova pevnost – Červenák Juraj

Ďuro Červenák má hrdiny, které by mu mohl kdejaký (a nejen domácí) autor fantastiky závidět. Ať už se jedná o Bivoje, Ilju Muromce či Rogana, všichni jsou to sympatičtí chlapíci, o jejichž dobrodružstvích je radost číst. Před třemi lety do party přibyl i kapitán Kornelius Báthory, neméně charismatický tahoun cyklu Dobrodružství kapitána Báthoryho. Románem Ďáblova pevnost, který uzavírá úvodní trilogii, se s námi na nějaký čas loučí. Bude se nám po něm stýskat?

Dobrodružství kapitána Báthoryho 3 - Ďáblova pevnost

Dobrodružství kapitána Báthoryho 3 – Ďáblova pevnost

  • Autor:
  • Nakladatelství: Brokilon
  • Cena: 398 Kč
  • ISBN: 978-80-7456-064-4
  • Vyšlo: 4. 12. 2011

Třetí část cyklu o protitureckých válkách v Uhersku, Sedmihradsku, Chorvatsku a Středomoří v letech 1660–1664. Po útěku z benátského vězení kapitán Báthory a jeho druh ve zbrani, kozák Voronin, míří do Chorvatska, kde se……

Číst více