Raubíř Ralf

Raubíř Ralf

V Toy Story jsme se dozvěděli, že jakmile nedáváme pozor na naše hračky, začnou spolu mluvit a dokonce řešit osobní konflikty plné zášti a soupeření. Nyní se díky dalšímu animovanému veledílku – Raubíři Ralfovi – můžeme přesvědčit, že je tomu podobně s postavičkami z videoher, které nemusí tolik zajímat pozornost lidí, jako spíš jejich předem daná a neměnitelná úloha.

Oscar - aktualizováno o výsledky

Oscar – aktualizováno o výsledky

Dnešní úvodník je tak trochu za obzorem. Již po 85. se dnes večer (u nás přesněji po dnešní půlnoci) udělí Ceny americké Akademie filmového umění a věd, známé především jako Oscary. Ve Spojených státech jde o vysoce vyhledávanou kulturní událost s velkou kumulací celebrit všeho druhu a ani u nás tato akce neproběhne bez povšimnutí. Pojďme si tedy něco říci o ceně, její historii, zajímavostech a tipech, kdo si ji letos odnese.

Filmové hity a zklamání roku 2012

Filmové hity a zklamání roku 2012

Ohlédneme-li se za filmovou sezónou 2012, není možné se ubránit rozpakům. Minulý rok touhle dobou jsme k ní upínali veškeré svoje divácké naděje a očekávání, přeli se, zda se více těšíme na Hobita, Promethea, Batmana nebo Avengers, každý z nich měl být nezapomenutelným zážitkem. Také byl, všichni jmenovaní s sebou však přinesli i pachuť zklamání. O to těžší bylo sestavit letošní žebříček, především pak zvolit jeho vládce, neboť málokterý film by si trůn zasloužil. Volba nakonec bude možná lehce překvapivá…

Legendární parta

Legendární parta

Co by to bylo za Vánoční časy, kdyby kinem neprolétl alespoň jeden rodinný film s touto tematikou? Po loňské Velké vánoční jízdě si tentokrát na divácké peněženky brousí zuby animovaní členové Legendární party (neboli skupiny Strážců, jak zní ve filmu i v originálním názvu), v níž vystupují v rolích superhrdinů ikony dětských fantazií. Mezi matadory týmu – Santu Clause, Velikonočního Zajíčka, Vílu Zuběnku a Sandmana – se letos zařadí i Jack Frost.

Na co zajít do kina před koncem světa?

Na co zajít do kina před koncem světa?

Začíná zima a závěr října napovídá, že letos na naše vrata zabouchá pekelně tvrdě. Pro nemrzaře, tedy ty, kteří se před ní raději schovávají v teple šesti stěn, jistě přijde vhod takový malý souhrn kinotipů. To abyste se zase neflákali jenom doma.

Pevnost 03/2019: V zajetí komiksových hrdinů a sci-fi

Na obálce březnové Pevnosti se opět můžeme kochat pohledem na jednu fešnou roštěnku. Pravda, sice nemá tak velká kukadla jako Alita z předchozího čísla, ale i tak se na ni hezky dívá. Řeč není o nikom jiném než o Brie Larsonové aka Captain Marvel, která vtrhne tento měsíc do kin, aby na velkém plátně nakopala do zádele nějaké ty zlosyny!