Filmový bulvár

Ďábel a Hollywood nikdy nespí. Díky druhému jmenovanému se tak na síti každý den objevují nové a nové informace, zprávy a drby o tom, co, kdo, kdy, kde, s kým a za kolik… natočí. My toto kvantum zpráv přefiltrujeme a ty nejzajímavější vám budeme každý týden přinášet v této nové rubrice.

filmbulvar

Star Wars novinky týdne

Ze zvěstí, přání, povídání babek na návsi a z na špacír puštěných úst roztoužených herců se nakonec vyrojilo jedno veliké potvrzení ze strany Velkého Papá Lucase – Harrison Ford, Carrie Fisher a Mark Hammill se skutečně objeví v Epizodě VII. S účastí C-3PO a R2D2 se samozřejmě počítá, otázkou přesto zůstává, kdo z původní trilogie se ještě dočká návratu. Na Emerald City Comic-Conu, odehrávajícím se minulý víkend v Seattlu, se velice pozitivně vyjádřil také Billy Dee Williams, představitel Landa Calrissiana. Nejprve vyzval fanoušky, aby režiséru J.J. Abramsovi a vedoucím castingu zaspamovali mail či twitter se žádostmi o jeho návrat, což zakončil slovy: „Landa nebude hrát nikdo kromě mě.“ Vsadím se o pivo s jedním z vás, že má pravdu.

Opičí muž a pravá kočička

Kdyby vás zajímalo, na čem zrovna pracuje David Yates, režisér posledních 4 snímků o Harrym Potterovi, zrovna jste se dočkali kýžené odpovědi: plánuje nám (znovu) přinést dalšího velkého literárního hrdinu – Tarzana. Toho by si měl zahrát charismatický upír Alexander Skarsgard z Pravé krve, jeho životní lásku Jane pak Jessica Chastain. Doufejme, že spoře oděná. Kde jinde by se vzal Tarzanův leitmotivický pokřik? A povede se opičímu muži na plátně lépe než loni pomyslnému bratru z pera tvůrce Edgara Rice Burroughse – Johnu Carterovi?

Evil Dead na rozcestí

Hned několikrát se potomstvo legendární trilogie Sama Raimiho rozhodlo okupovat světové biografy. Loňský „Tak-trochu-remake“ Chata v lesích v nás nechával velice příjemné pocity, oficiální remake (avšak s rozdílným pohlavím hlavního hrdiny, tedy hrdinky) se podívá na naše plátna 4.dubna a prozatím si nás připravuje pěkně krvavými trailery, překvapení proto vzbudilo prohlášení Sama Raimiho, který se hodlá pustit do psaní scénáře 4. dílu série, čímž čeká Evil dead zajímavé rozpolcení na dvě univerza, neboť v případě úspěchu dubnového remaku na sebe nenechají pokračování jistě čekat. Postaví se Raimi k režii? A co na to Bruce Campbell?

Copak kutí Chris Nolan?

Nejsledovanější režisér dneška také nespí na vavřínech. Spekuluje se o tom, že by měl produkčně zaštítit Justice League (a role Batmana by se mohl zhostit – chvíle napětí – Christian Bale), nejprve však usedne na režisérskou židličku svého dalšího malého (jak označoval tvorbu Dokonalého triku a Počátku) filmu podle scénáře bratra Jonathana. Ponese jméno Interstellar a prozatím o něm víme, že bude zobrazovat hrdinskou mezihvězdnou výpravu do nejvzdálenějších koutů našeho vědeckého poznání – film by měl být založený na teoriích astrofyzika Kipa Thornea, který bádá nad cestováním v čase, alternativními dimenzemi či červími dírami. Ať už to pro Interstellar znamená cokoliv, máme se proč těšit na listopad 2014.

Solace

Tady se rodí něco zajímavého! Sympaťák Jeffrey Dean Morgan (Komediant ze Strážců) si v thrilleru Solace zahraje detektiva FBI, který při pátrání po šíleném vrahovi (Colin Farrell) vyhledá pomoc chlapíka s parapsycholo­gickými schopnostmi (Anthony Hopkins). Problém nastává, když Hopkinsova postava zjistí, že Farrellův vrahoun má velice podobný druh schopností, a tudíž oba dokážou spolehlivě předpokládat další tahy svého soka. Tedy takové více psycho šachy. Režíruje Brazilec Alfonso Poyart, pro něhož je to anglicky mluvená prvotina, pro Dean Morgana pak dost možná poslední z šancí dostat se mezi smetánku.

Foto týdne: Sofia Vergara na plakátu k Machete slint. Tedy Machete Kills.

Krátké zprávy:

I přes úspěch Avengers a posléze narostlou oblibu Hulka se samostatného filmu zeleného vzteklouna nedočkáme dřív než po Avengers 2. Pokud vůbec.

Filmová sekce Marvelu otevře brány magii. Po Ant-Manovi je dalším pro vznik filmu potvrzeným superhrdinou majestátní Doctor Strange.

O režii remakeu legendárního Poltergeista, kterého si chtěl zaprodukovat Sam Raimi, se postará Gil Kenan, tvůrce V tom domě straší. Se uvidí.

Je to zvláštní, ale studio Walta Disneye přiznalo, že v tuto chvíli nepracuje na žádném ručně kresleném filmu. Zato se nepřekvapivě pustí do pokračování Mocného vládce Oz, který jen během půlnočního promítání ve Spojených státech utržil na 2 miliony dolarů, což nasvědčuje slušným budoucím ziskům.

K obsazení filmu X-men: The Days of Future Past se přidává i jedna z nejzářivějších hvězd současného francouzského filmu, Omar Sy, který uchvátil i české diváky v dramedii Nedotknutelní.

Trailerovaná:

M. Night Shyamalan už nepatří mezi tvůrce s ohromnou fanouškovskou základnou, druhá upoutávka na After Earth však vypadá lákavě.

Pokud jste neviděli trailer posledního týdne, máte možnost tuto chybu napravit. Možnost? Myslel jsem povinnost. 🙂

Josef Horký (zástupce šéfredaktorky)

josef.horky@fan­tasyplanet.cz

Další články autora

Sdílet...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

1 komentář

  1. Všechno podle mě nasvědčuje tomu, že Iron Man letos natrhne Supermanovi elasťáky.

Zveřejnit odpověď