Filmový bulvár

Ďábel a Hollywood nikdy nespí. Díky druhému jmenovanému se tak na síti každý den objevují nové a nové informace, zprávy a drby o tom, co, kdo, kdy, kde, s kým a za kolik… natočí. My toto kvantum zpráv přefiltrujeme a ty nejzajímavější vám budeme každý týden přinášet v této nové rubrice.

filmbulvar

Další dětská dystopie – Divergence

Není pochyb, že Hunger Games nastolily novou módu, když ukázaly další směr, kterým se můžou producenti vydat za ziskem. Dystopické sci-fi pro mladistvé se v tuto chvíli proto zdají být na výši. Další takovou bude Divergence (vyšlo i u nás) autorky Veronici Rothové. V něm se děti v 16 letech rozhodují, do jaké frakce Chicaga budoucnosti se přidají (frakce jsou pojmenovány podle kladných vlastností jako mírumilovnost, poctivost či inteligence). A hlavní hrdinka neví, jestli zůstat s rodinou nebo poslouchat (jak jinak) srdce. První potvrzenou herečkou je Kate Winslet a jelikož bude režírovat Neil Burger, jehož Všemocný nedávno zaujal mnoho diváků po celém světě, nezní projekt zase tak hloupě.

Godzilla znovu zaútočí

Začalo natáčení Godzilly! První klapka padla, režisér Gareth Edwards (nízkorozpočtovka Monsters) sedí v židličce a k slušně znějícímu obsazení – Aaron Taylor Johnson (Kick Ass), Elisabeth Olsen, Juliette Binoche či David Strathairn se přidá ještě hvězda z Japonska (neboť co by to bylo za Godzillu bez Japonce, Rolande Emmerichu!) – Ken Watanabe. Držíme palce. Celosvětová premiéra je plánována na 16. května 2014, 3D přibaleno.

Řečtí hrdinové hlásí návrat!

V komiksu Steva Moorea není řecký velehrdina Herkules nepřemožitelným nadčlověkem, nýbrž pouhým smrtelníkem se zastrašující pověstí. Tato vize se natolik zamlouvala Brettu Ratnerovi, že se rozhodl ji převézt na plátno, tudíž se můžeme těšit na starověké Řecko a nějakou tu sandálovou pranici. Obsazení také začíná řádně bobtnat – hlavního hrdinu ztvární Wayne „The Rock“ Johnson, po jeho bok se přidali Ian McShane (Herkulův mentor Apmhiarus), John Hurt , Joseph Fiennes, Rufus Sewell či Aksel Hennie. Těšíte se?

Ze stroje

Talentovaný scénárista Alex Garland (28 dní poté, Sunshine, Neopouštěj mě, Dredd) si zatoužil zarežírovat film podle vlastního scénáře Ex machina. Jeho zápletka se má točit ohledně programátora-multimilionáře, který za odměnu daruje svému zaměstnanci víkend ve své vile, aby zde otestoval svůj nový vynález – uměle inteligentního robota ženského pohlaví. To zní jako zápletka pro sexy sci-fi thriller.

A co James Cameron?

Kdybyste teď hledali režiséra Jamese Cameron, na Zemi byste nedočkali úspěchu. Proslulý Cameron se totiž v tuhle chvíli nachází na Pandoře, planetě, na níž se odehrával Avatar. Samozřejmě, imaginárně. Prozkoumává její povrch a především hlubiny – druhý díl Avatara by se měl odehrávat i pod Pandorskými hladinami. Cameron hledá lokace (pátrá na Novém Zélandu) a píše scénáře – zároveň pro dva díly najednou, tedy Avatara 2 a 3.

Foto týdne: Všimněte si rudé barvy na Wolverinových drápech – to není rez, ale krev! Dočkáme se řádné R-kové verze?

Krátké zprávy:

Dle slov Josse Whedona má Iron Man 3 nejvelkolepější závěr všech Marvelovek. „A co mám teď dělat v Avengers 2?“ postěžoval si režisér a natěšenost na třetí Starkovu sólovku se vyšponovala k maximu.

Bryan Singer přiznal, že opustit X-mení charaktery před vznikem X-men: Poslední vzdor pro něj bylo traumatizující. Pro nás taky, Bryane, když tvoje dva díly znesvětil Brett Ratner.

Jak se s koncem světa popere tým kolem režiséra Edgara Wrighta – tedy především Simon Pegg a Nick Frost – zjistíme ve filmu The World’s End o dva měsíce dříve, než se plánovalo: 23. srpna letošního roku.

K obsazení filmu Captain America: The Winter Soldier se dost možná přidá i herecká legenda Robert Redford v roli postaršího agenta S.H.I.E.L.D.u

Studio Paramount plánuje vznik sequelu filmu Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic. Pokud bude řádně krvavý a stejně zábavný, proč ne.

Producent Joel Silver vyjádřil touhu remakovat příběhy hrdinného Snakea Plisskena – tedy Útěk z New Yorku.

Trailerovaná:

V tomto týdnu ovládl srdce a monitory fanoušků mezinárodní trailer na druhý Star Trek J.J. Abramse. Pokochejte se.

Josef Horký (zástupce šéfredaktorky)

josef.horky@fan­tasyplanet.cz

Další články autora

Sdílet...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

5 komentářů

  1. Scifi jede
    Filmová fantasy bohužel neprožívá zrovna úspěšné období a naopak letošní nálož scifi vypadá velkolepě. Star Trek, Obvilion, After Earth, Pacific Rim a mraky dalších, to vypadá na hodně výživnou sezónu. Zvlášť tedy Star Trek poslední dobou značně přitápí pod kotlem.

  2. Schramm
    je, stejně jako jsou třeba poslední bondovky bondovkami a Nolanův Temný rytíř Batmanem. U všech jde o přiblížení látky současnému divákovi. Přiznejme si na rovinu, kolik lidí by dneska přišlo do kin na Star Trek, který by vypadal jako ten z roku 1979?

  3. Tak ortodoxní fanoušci budou skřípat zubama a nejinak tomu bude až se Abrams vytasí s novými Star Wars. Ovšem zbytek diváků bude nejspíš spokojeně vrnět u pěkné scifi. Klasický rozpor u starých věcí v novém kabátě.

Zveřejnit odpověď