Filmový bulvár

Ďábel a Hollywood nikdy nespí. Díky druhému jmenovanému se tak na síti každý den objevují nové a nové informace, zprávy a drby o tom, co, kdo, kdy, kde, s kým a za kolik… natočí. My toto kvantum zpráv přefiltrujeme a ty nejzajímavější vám budeme každý týden přinášet v této nové rubrice.

filmbulvar

Herkules kam se podíváš

O Herkulovi, adaptaci komiksu Steva Moorea s Rockem v hlavní roli a s Brettem Ratnerem v režisérské sesli, jsme vás informovali poměrně nedávno. Souběžně s ním však vzniká další film o legendárním řeckém hrdinovi, pojmenovaný prostě Hercules 3D. O jeho režii se postará Renny Harlin, tvůrce Smrtonosné pasti 2 či Cliffhangera, mohli bychom tedy dostat slušnou porci oldschoolové akce. Hlavní hrdinu pod jeho vedením ztvární Kellan Lutz, takový ten řízek z rodiny Cullenových (kterého dá Bella v páce).

Del Torova Justice League…

…bude dle očekávání řádně temná. Španělský režisér s bohatou představivostí se rozhodl vytvořit film, jehož hrdiny budou oblíbené charaktery komiksové stáje DC. Nečekejte však křiklavé pláštěnky Supermana a jeho kolegů, del Toro se pustí do temnějších a smradlavějších vod. Mezi jeho svěřenci totiž bude legendární Bažináč, u nás méně známí Deadman, The Spectre, Zatara, Phantom Stranger a další v týmovce, jíž bude velet oblíbený John Constantine (tentokráte dle komiksu řádně blonďatý a britský). No netěšíte se?

Co kutí Joseph Kosinski?

Režisér Kosinski osvědčil svoje architektské schopnosti a Trona: Legacy zabalil do nápaditého a atraktivního futuro-fetišistického obalu. Za necelé dva týdny si odbude premiéru jeho nový film Nevědomí s Tomem Cruisem v hlavní roli, ani poté se Kosinski od sci-fi neodkloní. Jeho dalšími projekty by totiž měli být pokračování Trona, (dle Kosinského slov zaměřené spíše na širší publikum, než fanoušku původní verze z 80. let) a remake sci-fi snímku Černá díra z roku 1979, v němž posádka menší lodi v hlubinách Vesmíru narazí na psychopatického vědce a jeho roboty.

Krátké zprávy

Studio Marvel prohlásilo, že čínští diváci v kinech uvidí o trochu delší verzi Iron Mana 3. Stavíme na zahradě Velkou zeď, aby si nás Marvel také všiml.

Dalším projektem Riana Johnsona (Zmizení, Looper) bude opět sci-fi, tentokrát však více zaměřené kyberpunkovým směrem. Prozatím plánuje scénář, ujme se i režie?

K obsazení Marvelovské sci-fi Guardians of the Galaxy se přidává Zoe Saldana do role Gamory.

K obsazení Jurského parku 4 se přidává doposud neurčený nový druh dinosaura.

Před dvěma dny, tedy 4.4.2013 zemřel ve věku 70 let po dlouhém boji s rakovinou Roger Ebert, jeden z největších filmových kritiků, držitel Pulitzerovy ceny a vlastník hvězdy na Hollywoodském chodníku slávy. Posledním filmem, který recenzoval, byl Hostitel.

Foto týdne: Elysium Neila Blomkampa (District 9) vypadá stále lahůdkověji.

K poslechu: Kompletní soundtrack filmu Nevědomí Josepha Kosinského z dílny M83.

Trailerovaná: Nové verze se dočká také Carrie.

Josef Horký (zástupce šéfredaktorky)

josef.horky@fan­tasyplanet.cz

Další články autora

Sdílet...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Zveřejnit odpověď