Filmový bulvár

Ďábel a Hollywood nikdy nespí. Díky druhému jmenovanému se tak na síti každý den objevují nové a nové informace, zprávy a drby o tom, co, kdo, kdy, kde, s kým a za kolik… natočí. My toto kvantum zpráv přefiltrujeme a ty nejzajímavější vám budeme každý týden přinášet v této nové rubrice.

filmbulvar

Scott Derrickson nás vyděsí potřetí

Scott Derrickson zabodoval prvním filmem – hororem V moci ďábla. Pak si ale málem podělal kariéru remakem sci-fi filmu* Den, kdy si zastavila Země*. Naštěstí je Hollywood místem, kde se dávají druhé šance, takže si reputaci napravil loni skvělým Sinisterem. V současnosti je jeho jméno spojováno s filmovou adaptací počítačové hry Deus Ex. Ještě před tím nám ale dopřeje třetí hororové hody. Jeho Beware the Night nám představí Erica Banu v roli policajta, který vyšetřuje další případ, v němž bude hrát velkou roli nadpřirozeno. Produkuje Jerry „už dlouho jsem nevyrobil pořádný film“ Bruckheimer, scénář společně s Derricksonem píše Paul Boardman, který s ním napsal i V moci ďábla. Tak doufám, že nás pořádně vyděsíte, pánové.

Sherlock ve službách del Tora

Gulliermo del Toro je tvůrce, jehož tvorbu máme zatraceně rádi. Taky už se nemůžeme dočkat Pacific Rim. Gulliermo si nejspíš uvědomuje, že další pětiletou pauzu si dovolit nemůže a že diváci nejsou moc zvědaví na filmy, které akorát produkuje. Proto neztrácí čas a připravuje už další film s názvem Crimson Peak, v němž si hrdinka jednoho dne uvědomí, že její muž asi není kým, za koho ho celá léta měla. A protože více než 60% amerických diváků dneska záleží hlavně na známých obličejích víc, než na scénáři, vzal to del Toro pěkně zostra a sehnal si do filmu herce, kteří jsou hodně v kurzu. Těšit se tak můžeme na Charlieho Hunnama a především svůdné kůstky Emmu Stone a Jessicu Chastain. Nejnověji se do party přidává současný lamač ženských srdcí Benedict Cumberbatch. Scénář napsal Matthew Robinson (Spielbergův Sugarlandský expres, Lucasovo THX 1138 a del Torův Mimic).

Prequel k Osvícení

Ano, čtete správně. O tomhle filmu se mluvilo v Hollywoodu dlouho, ale teprve teď je to oficiální. Legendární Kubrickův film dostane prequel s názvem The Overlook Hotel. Scénář napíše Glen Mazzara, který spolupracoval s Frankem Darabontem na seriálové verzi The Walking Dead. Teď už zbývá jediná věc: sehnat stejně geniálního režiséra, jako byl Stanley Kubrick. Nějaké návrhy?

Krátké zprávy

Dalším obsazeným hercem v připravovaném Whedonově seriálu se stal J. August Richards (upírobijec Charles Gunn z Angela). A v souvislosti se seriálem jedna změna. Došlo k přejmenování, takže už se netěšíme na S.H.I.E.L.D., ale na Marvel´s Agent of S.H.I.E.L.D.

Svůdná Anne Hathaway se připojí k Nolanově sci-fi Interstellar. Ano, už se moc těšíme.

V celovečerním debutu Nolanova kameramana režiséra Wallyho Pfistera Transcendence se vedle Johnnyho Deppa objeví Morgan Freeman.

Christopher Nolan se nebude podílet na Justice League.

Legendární Dracula opět ožije. Zahraje si ho Luke Evans (už letos ho uvidíme jako Barda Lučištníka ve druhém Hobitovi). Režíruje Gary Shore, který doteď točil reklamy pro Adidas nebo Vogue. Snad nás nečeká další Stmívání.

Black Panther se možná objeví v Avengers 2. A možná si ho zahraje Morris Chestnut.

Foto týdne:

„Kdo je ten odvážný silák,

kdo brání americký sen

odhodlaný muž hvězd a pruhů.“

Trailerovaná

Elysium – Pokud má filmová sci-fi v někom budoucnost, pak jistě v osobě Neilla Blomkampa. Tenhle týden jsme se konečně dočkali traileru k jeho novince Elysium. A je to ten největší důvod, proč se těšit na konec léta.

Sdílet...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

1 komentář

  1. Overlook Hotel
    Nebude to divné bez účasti Kinga?
    Trailer na Elysium je zatím podle mě takový docela nicneřikající (kromě toho, že to bude další sociálně-politický sci-fi), přesto se na film těším.

Zveřejnit odpověď