Filmový bulvár

Ďábel a Hollywood nikdy nespí. Díky druhému jmenovanému se tak na síti každý den objevují nové a nové informace, zprávy a drby o tom, co, kdo, kdy, kde, s kým a za kolik… natočí. My toto kvantum zpráv přefiltrujeme a ty nejzajímavější vám každý týden přinášíme v této pravidelné rubrice.

filmbulvar

Netopýří muž nanovo

DC myslí projekt, v němž se Superman potká s Batmanem, zcela vážně. Tedy žádné sequely, rovnou menší týmovka. Nebo si dají pánové do huby? Tak jako tak, hledá se nový Bruce Wayne. Adeptů je hned několik – některé z těchto možností vás dozajista překvapí. Za mě vede Josh Brolin, další jména jsou: Ryan Gosling (jeho proklamovaná pauza od hraní asi nebyla myšlena moc vážně), Joe Manganiello (Alcide z Pravé krve), Richard Armitage (Thorin v Hobitovi), Max Martini (starostlivý australský tatík v Pacific Rimu) a Matthew Goode (Ozymandias ve Strážcích). Koho byste zvolili vy?

Budoucnost Enterprise

Jasně. Star Trek 3 bude. Od „Do temnoty“ se sice čekaly větší tržby, nakonec však spolehlivě vydělala a franšíza žije dál. Na postu scénáristickém nedojde ke změně, opět bude ležet v rukou a hlavách dua Roberto Orci & Alex Kurtzman, s nejvyšší pravděpodobností však bude angažování nového dirigenta na režisérskou židli. J.J. Abrams má totiž plno práce s novými Star Wars. O kom se pro Star Trek mluví? Nejčastěji se v současnosti skloňuje jméno Johna Chu (G.I. Joe 2). To nás ze židle nezvedne, kdo tedy dál? Joe Cornish (Útok na věžák), Justin Lin (většina ze série Rychle a zběsile) a „prosíme, tenhle“ Brad Bird (naposledy Mission Impossible: Ghost Protocol). Nechme se překvapit.

Štědré obdarování?

Když se řekne sci-fi pro mládež, pravděpodobně jen mávnete rukou. Takových se dnes tvoří kopa. Ale když se v adaptaci ceněné antiutopie Lois Lowryové „Dárce“ objeví herci jako Meryl Streep, Jeff Bridges a Alexander Skarsgard, vaše oko by přeci jen mělo poněkud bystřit. Na postu režisérském taky nebude sedět nějaký ušák, Philip Noyce má za sebou ceněná dramata, například Vysokou hru patriotů nebo Rabbit Proof Fence. A o čem že to bude? Jonas žije v dokonalém světě budoucnosti, bez válek, strachu či hladu. Ve světě, kde povolání dostanete příkazem. A Jonas bude „příjemcem paměti“, nositelem a stážcem vzpomínek předchozích generací. Dozvídá se tak o emocích, které v jeho společnosti nemají místo.

Foto týdne:

Jennifer Lawrence to v druhém dílu Hunger Games sluší, none?

Krátké zprávy:

Rok 2014 bude obtěžkán hned dvěma kusy z franšízy Paranormal Activity.

Finanční propadák Osamělý jezdec způsobí smrštění rozpočtu pátého dílu Pirátů z Karibiku a ztrátu „posledního slova“ producenta Jerryho Bruckheimera.

DC znovukřísí Batmana, ale za Marvelem stále zaostává. Výkonný producent Kevin Feige potvrdil, že má studio Marvel naplánováno až do roku 2021.

Bruce Willis odmítl účast v Expendables 3, nevyšel mu požadavek na smlouvu, zaručující podle všeho milion dolarů za natáčecí den. K hvězdnému týmu naopak přibyl Harrison Ford. A Antonio Banderas. A Mel Gibson.

Plánovaný remake Poltergeista jsme již zmiňovali. K obsazení by se měl přidat Sam Rockwell.

Trailerovaná:

Thor: Temný svět. Lákavé. Asgardští bratři válí.

Dej Bože, ať se alespoň ta Enderova hra podaří!

Sdílet...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

2 komentářů

  1. Ender
    pokud by filmaři zachovali aspoň ducha té knihy, byl bych nadšený…, ale kdy se to naposled u “vážné sci-fi” stalo? Musíme jen doufat.

  2. josey
    Přiznám se, trailery ve mně zatím budí obavy, je to takové, no, stejné jako xx dalších. Ale dokud dýchám, doufám!

Zveřejnit odpověď