Filmový bulvár

Ďábel a Hollywood nikdy nespí. Díky druhému jmenovanému se tak na síti každý den objevují nové a nové informace, zprávy a drby o tom, co, kdo, kdy, kde, s kým a za kolik… natočí. My toto kvantum zpráv přefiltrujeme a ty nejzajímavější vám každý týden přinášíme v této pravidelné rubrice.

filmbulvar

Mumie se vrací

Takřka čtyřtisíciletý zafáčovanec Im-Ho-Tep patří mezi klasická monstra studia Universal, kterýžto klub čítá i taková jména jako Dracula, Frankenstein či Vlkodlak. Několika remaků této klasiky klasik jsme se již dočkali, naposledy v dobrodružně-komediálněji laděnější verzi s Brendanem Fraserem a Rachel Weisz v hlavních rolích. Universal by rád tuto příšeru opět přivedl k životu, tentokrát v příběhu zasazeném do současnosti. Původně se měl o novou verzi postarat Len Wiseman, který však z důvodu velké vytíženosti odstoupil. No, vzhledem k tomu, jakou filmografií se může Len pochlubit (především nemastný neslaný remake Total Recall), není proč smutnit. Nyní se do čela tvůrčího týmu dostává Andres Muschietti. Že vám toto jméno nic neříká? Pak jste možná nezavadili o jeho režijí prvotinu – poctivý atmosférický horor Mama z počátku letošního roku. Správně, nová Mumie má být opět hororovější, a proto se angažování Muschiettiho jeví jako navýsost vhodná volba.

Temná věž

Na prvním místě seznamu filmů, jejichž vznik je dlouhodobě odkládán, přestože je doopravdy chceme vidět, stojí skálopevně Temná věž. Sice adaptaci legendární série románů Stephena Kinga (podle mnohých toho nejlepšího, co Mistr napsal) studio Warner Bros odložilo k ledu, režisér Ron Howard prý její natočení nevzdal – spolu s častým spolupacovníkem, scénáristou Akivou Goldsmanem prý krůček po krůčku postupují – s notnou dávkou Kingovy trpělivosti. Což znamená, že ani naše naděje nepadly – Muž v černém možná nakonec přeci jen bude spěchat pouští a Pistolník mu bude v patách!

Foto týdne:

Tak co? Fake nebo pravda? Máme se bát?

Krátké zprávy:

Horor Insidious získal slušné ohlasy u diváků i kritiků, brzy nás čeká druhý díl, potvrzen je nově i třetí – tentokrát však bez režiséra Jamese Wana.

Režisér a scénárista Joss Whedon prý tu a tam zaskočil na natáčení filmu Thor: Temný svět, kde se ujal role poradce a pomáhal přepisovat scény.

Stan Lee slibuje, že Marvel rozhodně natočí filmové verze Black Panthera, Doktora Strange a Inhumans. To je slovo chlapa.

Pixar odsouvá datum premiéry filmu The Good Dinosaur na 25. listopadu 2015, tedy takřka o rok a půl. Což znamená, že rok 2014 bude po dlouhé době bez filmu značky Pixar.

Arnold Schwarzenegger + James Cameron = Avatar 2? No, nešlo by o první spolupráci těchto dvou pánů (Terminátoři, Pravdivé lži). Arnold by měl hrát hlavní zápornou roli.

První oficiální slova vypustil režisér J.J. Abrams o Epizodě 7 – tvůrci prý chtějí, aby byl film co nejskutečnější a nejautentičnější, aby se do něj mohl divák vžít.

Sympatické norské found-footage „Troll Hunter“ se dočká remaku. Režírovat by měl řezník Neil Marshall, což není vůbec špatná volba.

Jason Statham málem zemřel při natáčení Expendables 3, kdy kamión, který řídil, vjel do vod Černého moře, kde se začal promptně potápět. Co na to Jason? Jako správný badass hrdina prostě vyplaval.

Trailerovaná:

Machete zabíjí, lidi se baví. Podle všeho bude mít tenhle film úplně všechno.

Sdílet...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Zveřejnit odpověď