Minicon – Knížkon 2013

Minicon existuje již mnoho let. Letos jsme se rozhodli skutečně pro mini-úpravu, která nám dovolí nadechnout se do příštích let. Ale i tak budeme stejně nadupaní a stejně milí jako v kdykoliv předtím. A stejně jako několik posledních let vás kromě jiného bude čekat i spousta autorů, protože budeme vyhlašovat výsledky literární soutěže “Žoldnéři fantasie”!

1453277_653595728013810_716170099_nTradiční a nezničitelný Minicon se koná v sobotu 30. listopadu. Akce opět proběhne v prostorách Městské knihovny v Praze na Mariánském náměstí, tentokrát však nikoli dole v menším sále, nýbrž v klubovně ve zvýšeném přízemí.

Cesta do klubovny je snadná – projdete hlavní halou, dáte se vpravo a zamíříte směr divadelní oddělení. A to už najdete velmi snadno. Pokud ne, nejspíš na vás nějaká čarodějnice seslala zlou kletbou. A to je právě i téma Miniconu. V programu se totiž na čarodějnice podíváme hodně zblízka:

13.15 – 14.00 – Čarodějnice známé i neznámé – Lucie Lukačovičová Jaké podoby nabývaly čarodějnice v představách lidí ve středověku? Co všechno mohlo být dílem čarodějnictví? Kdo byli italští benandanti? Nebo korsičtí mazzeri?

14.00 – 15.00 – Dějiny inkvizice – Mgr. Jakub Izdný Průřez dějinami inkvizice pro začátečníky (ale i pro pokročilé).

15.00 – 16.00 – Čarodějnice a království víl: mystérium středověku – Františka Vrbenská Folklór chápe čarodějnice jako nečlověčí bytosti, které spojují reálný svět s říší nadpřirozených sil. Skutečná přírodní magie měla k vílám blízko: kam sahají kořeny této symbiózy? Najdeme na počátku Velkou Bohyni? Máme se ohlížet na pohádky? A kolik z odkazu víl zůstává dnešku?

16.00 – 17.00 – Vyhlášení Žoldnéřů fantasie – Michael Bronec Vyhlášení výsledků literární soutěže. Poznejte novou krev české fantastiky!

17.00 – 17.45 – Kouzla historické fantasy – Míla Linc (a hosté) Jak moc se dá historie použít pro psaní fantasy? Jaká kouzla jdou použít? A na co si dávat pozor? Zkusíme vyzpovídat i přítomné spisovatele, protože lepší poslouchat profíky než teoretiky.

Takže kdo máte chuť, přijďte. Vstupné jako vždy dobrovolné, příjemná společnost jistotou, stánek nakladatelství Straky na vrbě samozřejmě i s nakladatelem samotným, pro čtenářsky založené návštěvníky tisíce knížek hned nadosah. Budeme se na vás těšit.

Sdílet...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

1 komentář

  1. Kočas 2013
    Na akci již bude v prodeji sborník Kočas 2013, který se má křtít o týden později na Parconu-Fénixconu.

Zveřejnit odpověď