Blíženci 2 - Elysium

Blíženci 2 – Elysium

  • Autor:
  • Nakladatelství: Brokilon
  • Cena: 258 Kč
  • ISBN: 978-80-7456-264-8
  • Vyšlo: 22. 5. 2015

Kyberneuroložka Celeste Hewittová navázala komunikaci s dvojicí bytostí, které mohou představovat jeden z klíčů k pochopení mezihvězdných tunelů a tvorbě nových. Kdyby ale jen tušila, jak dvojčatům opravdu porozumět… Co vidí v jejích vzpomínkách?……

Číst více
Elysium

Elysium

Nový film Neilla Blomkampa budí vášně. Což je v podstatě dobře, nikdo nechce točit filmy, které budou lidem lhostejné. Ale každý by asi chtěl, aby ty vášně byly veskrze pozitivní. No, život je plný zklamání. A taky je nefér. Elysium totiž většinou kritizují pravičáci, že je levicový, a levičáci frflají, že není radikální a vykořisťovatelé nejdou ke zdi. No, já jsem monarchista, takže bych je postřílel všechny a prostě se bavil parádní špinavou jízdou, jaká tady dlouho nebyla.

Elysium

Elysium

Zhruba pred siedmimi rokmi sa ľudia delili na dve kategórie: na tých, ktorí meno Neill Blomkamp v živote nepočuli, a na tých, ktorí meno Neill Blomkamp neznášali, pretože je predsa neslýchané, aby nejaká neznáma nula dostala do rúk adaptáciu multimiliónovej značky, akou je x-boxové Halo. O tri roky neskôr bola ale situácia výrazne odlišná. Filmové Halo stále neexistovalo, avšak Blomkampovo meno bolo terčom nadšenia a chvály. Ako je to možné?

Zákon genu platí, pánové!

Co spojuje hrách a tornádo? Je to jméno vědce – Mendel. A právě jeho životu a dílu je věnována antologie Zákon genu přinášející pestrou sbírku povídek v nejrůznějších fantastických subžánrech. Na své si přijdou milovníci alternativní historie, postapa, hororu, humoristické sci-fi i transhumanismu.

Tereza Kadečková: O dracích a sedmi

Mesto pod mestom. Prvé sa dotýka oblakov, postavené na silných pilieroch, druhé je ukryté pod ním, v šere, smrade a špine, ktorú bez výčitiek svedomia zhadzujú z horného mesta. V dolnom meste pobehujú popri ľuďoch aj antropomorfi. Na mesto dohliada sedem Sestier a každá má na starosti inú oblasť tejto divnej spoločnosti. Sú krásne, inteligentné, tvrdé a veľmi nebezpečné.

Nájsť prvého vydavateľa bola strašná odysea, svěřila se nám Jana Plauchová,současná hvězda slovenského fantastického nebe

Ač mladá věkem, má už za sebou několik románových titulů. Svou tvorbou potírá řadu genderových sterotypů o blbých blondýnách, nebo o tom, že děvčata nerozumí technice. Dokáže hovořit o kosmu zaujatě celé hodiny. Jen pár větami vás přesvědčí, že stojí za to se tímto světem zabývat. Řeč je o Janě Plauchové, jejíž knihy zatím vychází především na Slovensku. Věříme, že tento rozhovor vás naláká menší jazykovou bariéru překonat, protože se jedná o velmi vyjímečnou osobnost. Obzvláště, máte-li rádi/rády science fiction. Pomalu abyste si běželi pro skafandr…

UKÁZKA: Sbírka ctností

UKÁZKA: Sbírka ctností

Sbírka ctností od Petry Lukačovičové je – navzdory názvu – román, odehrávající se v našem postmoderním světě, konkrétně v Praze. Kniha je inspirovaná v českých končinách nepříliš známým RPG Unknown Armies. V jeho kulisách se odehrávají i některé povídky ve sbornících z cyklu Hry s příběhem, vydanými taktéž v nakladatelství Mytago.

Křest Ledu pod kůží

Křest Ledu pod kůží

4.12.2013 se křtil druhý díl pentalogie Mycelium nazvaný Led pod kůží. Sice se druhému dílu nedostalo tolik pozornosti v mainstreamových médiích jako tomu prvnímu, ale kdo chtěl ukořistit podpis autorky a vyslechnout si vlídná slova, ten si na svatořeč… pardon, křest knihy v onu zmrzlou prosincovou středu cestu prostě najít dokázal.

1 2