Mlok 2000

  • Autor:
  • Nakladatelství: Straky na vrbě
  • Cena: 149 Kč
  • ISBN: 80-902704-9-2
  • Vyšlo: 1. 11. 2001

Zatím není…

Číst více

MLOK 2000

Rozhodl jsem se, že se několika recenzemi vrátím do nedávné historie Ceny Karla Čapka (CKČ). Nyní tedy přináším zhodnocení ročníku 2000, který byl velice úspěšný a MLOKy jsou již téměř vyprodané. Tato recenze poslouží tedy i jako poslední varování, že by Vám tento skvělý kousek mohl utéct, protože dotisky stoprocentně NEBUDOU.

Conan v bludišti zrcadel

Běžně nečtu posthowardovské conanovky, ale po několika doporučeních jsem se vrhnul na českou antologii se známým hrdinou v hlavní roli, kterou sestavili Michael Bronec a Ivana Kuglerová. Že to nakonec nebude tak úplně Conan jsem ještě netušil.

Parcon 2011 od A do Ž (PR)

Parcon 2011 od A do Ž (PR)

30. ročník tradičního národního conu se popáté vrací do Chotěboře 18. – 21. 8. 2011, aby posílil díky pořadatelským zkušenostem, propracované organizaci, příjemnému prostředí, široké nabídce služeb, levnému a bohatému občerstvení, blízkému ubytování v různých kategoriích. A samozřejmě díky úžasnému programu.

Cesty k fantastice VII. - Jana Jůzlová

Cesty k fantastice VII. – Jana Jůzlová

Vzpomínáte si na náš projekt Cesty k fantastice, v němž jsme vám nabízeli články osobností české a slovenské fantastiky na téma “jak jsem k fantastice přišel”? V novém roce ho oprašujeme a jako první vám svou cestičku předkládá redaktorka a autorka Jana Jůzlová, která svému příspěvku dala výstižný název Jak jsem k fantastice přišla aneb Za vším hledej muže (většinou).

Jak si vedla slovenská fantastika v roce 2001?

Nejsilnější rok v historii! Podívejme se podrobně na situaci slovenské fantastiky, která se zatím bohužel stále nedá srovnávat s tou českou (s výjimkou Istroconu a časopisu Fantázia). Knih vychází jen hrstka a těch několik píšících spisovatelů se spíše poohlíží, kdo by jim jejich práce vydal v češtině.

Ivana Kuglerová – Stezky krve

Opět jsem utratil tříměsíční kapesné za knihy. Jednou z nich bylo dílko korunní princezny české fantasy Ivany Kuglerové. Většina z Vás si její povídky možná pamatuje ze Zbraní Avalonu, Mloka 2000 nebo Dechu draka, kde už před několika lety vzbuzovala nemalý zájem…