Problém Card – část druhá

Problém Card – část druhá

Minule jsme se podívali do kurníku homofobního Mormona a obnažili jeho nejznámější vejce kritickým pohledem zdravého rozumu. Nyní se mrkneme, jestli v kukani pod tou tlustou a plodnou nosnicí, jíž Card mezi slípkami fantastickými je, nezbylo ještě něco, co by zasluhovalo naši pozornost. Zbylo. Urodilo se. A skořápky duní na notečku souzvučnou.

Příběhy Alvina Tvůrce 3 – Učedník Alvin – Card Orson Scott

Na třetí pokračování příběhů Alvina Tvůrce musel čtenář čekat nezvykle dlouho. První dva svazky vyšly koncem dvacátého století, ale prodejně se jim příliš nedařilo a skončily v Levných knihách. V průběhu tohoto roku se nakladatelství Laser-books rozhodlo k odvážnému činu a první dva díly vydalo znovu. Ke konci roku pak přidalo třetí pokračování, které máme nyní před sebou.

Příběhy Alvina Tvůrce 3 – Učedník Alvin – Card Orson Scott

Alvin junior není pouze třináctým dítětem svých rodičů. Především je sedmým synem sedmého syna. Dvě mocná čísla věští neméně mocný osud a výjimečné nadání. A ctěnému čtenáři je již jasné, že i když se Alvinovy osudy odehrávají v Severní Americe, tedy rozhodně ne ve vybájeném světě, budou jeho příhody spadat do žánru fantasy. Byť to bude fantasy poněkud zvláštní. O to však zajímavější. Koneckonců, od autora Enderovy hry nečekáme průměrné knihy.

Příběhy Alvina Tvůrce 1 - Sedmý syn

Příběhy Alvina Tvůrce 1 – Sedmý syn

  • Autor:
  • Nakladatelství: Laser
  • Cena: 199 Kč
  • ISBN: 80-7193-065-2
  • Vyšlo: 3. 3. 2009

První díl ságy o Alvinovi Tvůrci nás zavádí do Ameriky minulého století. Orson Scott Card nám elegantně, citlivě a s velkou invencí předkládá vlastní verzi kolonizace Ameriky. Vypráví o mužích a ženách, kteří……

Číst více

Historie moderní fantasy #8: 1987-1988

Dnes se dočkáme slušného množství lákavých titulů, některé z nich už jsme si mohli přečíst i v českém překladu, jiné se teprve chystají a pár jich jistě stojí za pozornost domácích vydavatelů, z nichž někteří sledují tento seriál se zvýšenou pozorností. A to je určitě dobrá zpráva především pro nás čtenáře, protože my jsme závislí na vydavatelích stejně jako oni na nás…