Oggerd: Projekt Berserkr

  • Autor:
  • Nakladatelství: Brokilon
  • Cena: 258 Kč
  • ISBN: 978-80-7456-470-3
  • Vyšlo: 4. 12. 2019

Přepracované vydání Druhá polovina třiadvacátého století, dvě stě let po Apokalypse. Gowery se po deseti letech válek, bojů a dobrodružství vrátil domů do Prahy, aby se usadil a trochu si……

Číst více
Střepy z Apokalypsy - Šlechta Vladimír

Střepy z Apokalypsy – Šlechta Vladimír

Vladimír Šlechta se rozhodl vyplnit dlouhé čekání na nový román Keltská brána sborníkem svých raných textů, v nichž se poprvé objevil kyborg Oggerd, doprovázený technologem Hargem a bývalým vyjednavačem Gowerym, řečeným Pěnkavka. Své rané texty oprášil, přepsal je, mnohdy až k nepoznání, a zahájil tak nový postapokalyptický cyklus. Narozdíl od známého Falloutu se však děj odehrává v Evropě. Nebo spíš v tom, co z Evropy zbylo.

Rozhovor s Vladimírem Šlechtou

Úspěšného spisovatele Vladimíra Šlechtu není třeba dlouze představovat, stačí říct tři slova: Krvavé pohraničí a Oggerd, aby bylo většině čtenářů české fantasy a sci-fi okamžitě jasno, o kom je řeč. Ale co byla opravdu první věc, kterou Vladimír Šlechta napsal? Které scény se mu píší dobře a které hůře? A samozřejmě, co plánuje do budoucna? I na tyto dotazy naleznete odpovědi v našem rozhovoru…

Kyborgovo jméno – Šlechta Vladimír

Příznivci Šlechtova cyklu ze světa po druhé energetické válce se konečně dočkali dalšího pokračování. Kromě několika povídek tvoří cyklus již tři romány – Projekt Berserkr, Ostří ozvěny a právě aktuální Kyborgovo jméno. Tento poslední román se zatím nejvíce věnuje hrdinovi samotnému – Oggerdu Orlosupovi.

Vladimír Šlechta – Ostří ozvěny

Určitě ten svět znáte. Svět po druhé energetické válce, svět z povídky Dóm, svět Projektu Berserkr, svět Oggerda Orlosupa, svět Pěnkavky Goweryho, svět čaroděje Hala Harga a mnoha dalších hrdinů. A svět, ve kterém se příběh Ostří ozvěny odehrává, je tentýž. A myslím, že nejsem jediný, kdo ho obdivuje. Nápaditost a originalita tohoto světa (který bych přirovnal snad jen k atmosféře tradiční hry Fallout) je jedinečnou zárukou dobrého počtení.

Preview: Antologie české fantastiky od Tritonu – 4

Během první poloviny příštího roku by měla vyjít kromě druhého vydání Písní temných věků ještě jedna antologie, tentokrát zbrusu nová. Žádné předělávání starších titulů už se konat nebude. A pokud si říkáte, že dělám jen samé fantasy knihy, měli byste zbystřit. Tenhle titul totiž pravému scifistovi určitě udělá radost.

1 2