About Gerald. Setkání, debata, konfrontace.

Přijďte se podívat, přijďte si popovídat a třeba i podepsat oblíbený motiv tohoto světově proslulého karikaturisty a animátora. Gerald Scarfe ve středu 24.7. v Museu Kampa.

gerald

Program akce:

18:00 zahájení, úvodní slovo

18:10 beseda s umělcem, moderátor: Richard Klíčník

19:00 autogramiáda

Vstup ZDARMA.

Gerald Scarfe, narozený 1. června 1936 v Londýně, začal pracovat na počátku šedesátých let jako satirický kreslíř komiksů pro časopisy Punch Magazine a Private Eye Magazine. Jako válečný zpravodaj spolupracoval s novinami Daily Mail, dlouhodobě se profiloval jako kulturní a politický karikaturista v London Sunday Times, New Yorker Magazine aj.

Jeho filmová tvorba zahrnuje především návrhy a režii animací pro The Wall skupiny Pink Floyd. Scarfe spolupracoval také jako produkční designér na animovaném celovečerním filmu Walta Disneyeho – Hercules.

Napsal, režíroval a podílel se na mnoha filmových scénářích a dokumentech pro BBC a Channel 4. Rovněž vytvořil titulní animaci pro slavný britský seriál Jistě, pane ministře a Jistě, pane premiére.

Malby a kresby Geralda Scarfa jsou zastoupeny ve sbírkách Tate Gallery a National Portrait Gallery v Londýně, ve Smithsonian National Portrait Gallery v New Yorku a v londýnském House of Commons Collection ve Westminsteru.

Scarfe vydal mnoho knih o své práci, například Drawing Blood, Monsters, Heroes & Villains, Scarfe Face and Scarfe on Scarfe. Aktuální publikací je The Making of Pink Floyd’s The Wall.

V roce 2008, u příležitosti narozenin královny Alžběty II., byl Geraldu Scarfovi udělen řád britského impéria.

Sdílet...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

1 komentář

  1. Pán pochodůjcích kladívek
    ano Pán pochodujcích kladívek -tak hozná asi většina znás

Zveřejnit odpověď