Preview: Batman začíná a Superman pokračuje

Christopher Nolan a Bryan Singer. Dva spolehliví režiséři dostali do rukou příběhy dvou nejznámějších komiksových postav všech dob. Který z nich vyjde jako vítěz?

Snímek Batman Begins, který u nás poběží zřejmě pod názvem Batman začíná startuje v České republice 14. července letošního roku. Režisér Christopher Nolan (Memento, Insomnie) neustále fanoušky upozorňuje na fakt, že půjde o „opravdu realistický komiksový film“, ale s rozpočtem přes 100 mil. dolarů přece jenom nějakou tu akci předvést musí. Na internetu se již objevila řada fotek nejenom „batmobilu“ či Christiana Balea v kostýmu hlavního hrdiny, ale je k vidění také po Ra´s Al Ghulovi (Ken Watanabe) i druhý Batmanův protivník přezdívaný Scarecrow, který by bez problému zapadl i do hororu. „Je to padouch jak má být. Jde z něho opravdová hrůza a navíc v boji používá originální prostředky – jakési halucinogenní plyny, kterými své protivníky vždy dokonale likviduje. A navíc ho hraje víc než dobrý herec,“ tvrdí o této postavě v podání Cilliana Murphyho spoluscénárista filmu David S. Goyer (Blade 1-3).

  

O tom, že producenti chtějí celou sérii rozjet opravdu od začátku, svědčí i samotný příběh: Po smrti svých rodičů se mladý Bruce Wayne vydává kamsi na východ, kde se několik let učí nejrůznějším dovednostem a bojovému umění u záhadného ninji (Watanabe) a jeho pomocníka Henriho Ducarda (Liam Neeson). Poté se pětadvacetiletý Wayne vrací zpět do Gothamu, ujímá se opět vedení své firmy Wayne Enterprises, za pomoci vynálezce Lucia Foxe (Morgan Freeman) si pořizuje tu nejlepší techniku a stává se Batmanem, postrachem všeho zla v Gothamu. V roli Wayneova věrného sluhy a pomocníka uvidíme Michaela Cainea a komisaře Gordona si střihne Gary Oldman. Producenti slibují, že film bude bomba (jak jinak) a režisér Nolan už prý mimochodem podepsal smlouvu na další dvě pokračování. No… uvidíme, uvidíme.

Vedle Batman začíná se do kin rovněž chystá i samotný Superman. Film pod názvem Superman Returns režíruje komiksově zběhlý Bryan Singer (X-Men 1-2). Podle jeho slov snímek navazuje na staré „supermanovky“ s Christopherem Reevem v hlavní roli. „Na začátku příběhu se Superman vrací z Kryptonu zpět na Zem a bohužel zjišťuje, že lidé se už bez něho naučili žít, Lois se zajímá o jiného muže a starý dobrý Lex Luthor už zase pracuje na plánu jeho definitivní likvidace,“ prozrazuje Singer a zmiňuje se také, že Superman ve svém nejnovějším dobrodružství zavítá i do „hlubin oceánu a vesmíru.“ Světlo světa také spatřila první fotka nového Muže z oceli, jehož hraje doposud neznámý Brandon Routh. Oblek se dosti podobá tomu, který měl na sobě roku 1981 v Supermanovi režiséra Richarda Donnera právě Reeve, ale menšími změnami přece jenom prošel – povšimněte si tmavších barev, zmenšeného „S“ na hrudi a zcela nového „S“ i na opasku.

Ve filmu se dále objeví půvabná Kate Bosworthová, jež ztvární Lois Laneovou, a záporáka Lexe Luthora si zahraje oscarový Kevin Spacey (Americká krása). Premiéra v USA je naplánována na 30. června roku 2006 a k nám se Superman vrátí snad krátce poté.

Sdílet...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Žádné komentáře

  1. Hm
    Tiež ste si všimli na tej fotke, že si C.Kent natiahol slipy NAD tepláky ??

  2. vsadil bych temer cokoliv, ze novy Batman bude propadak na entou

  3. to Xian
    Máš nějaký optimální důvod, proč si to myslet?

  4. ja mam tedy taky docela obavy…mne se treba libilo, ze o prerodu Bruce Wayna v Batmana toho moc nevime…tohle zni jak KockBoxer I (akorat, ze misto VanDama tam bude Batman)…navic vyber tech hercu…Oldman jako insp. Gordon? mno to fakt nevim…nechci to ale zatracovat predem

  5. no, když to vezmem po pořadě:1) scénář – David S. Goyer je týpek poněkud nevyzpytatelný, z tohoto pohledu má film šanci tak 50:502) režie – Ch.Nolan, ten se zatím moc nepředved´, leč za Memento má velké plus. Věřím v jeho kreativní ztvárnění 3) obsazení – tam vkládám největší naděje. Ch.Bale je opravdu pozoruhodný herec zvláště v rolích typu ,,jsem tvrďák s temnou minulostí, ale uvnitř měknu jak nanuk v létě” M.Caine a M.Freeman zklamat nemůžou, protože to ani neumí. G.Oldman nám sice trochu stárne, ale myslím, že by to mohl zvládnout. Mohl by do postavy Gordona přinést trochu osobního charismaCo nám z toho vychází? Dávám tomu filmu šanci 75% na úspěch. Každopádně myslím, že horší než dvě poslední batmanovky být nemůže

  6. Xian: Jsi totalne mimo misu, recenze jsou skvele a o navstevnost se rovnez nebojim…

Zveřejnit odpověď