Brány Anubisovy – Powers Tim

Někdy na podzim loňského roku začaly na veřejnost pronikat zvěsti o tom, že se plzeňský Laser pokusí vydat několik knih Tima Powerse. Záhy se ukázalo, že nešlo o plané sliby, a počátkem prosince se na pultech knihkupectví objevilo Powersovo zřejmě nejznámější dílo, Brány Anubisovy.

Tři dny do nikdy - Powers Tim

Tři dny do nikdy – Powers Tim

Tim Powers u nás nemá nic jistého. Většina jeho románů byla příznivě přijata, některé, i z důvodu nakladatelských přešlapů (špatný překlad a korektury), se však vůbec nechytly. V poslední době se však zdá, že se autor dostává zpět na výsluní čtenářského zájmu. Tři dny do nikdy ovšem spadají spíš do Powersovy okultní sci-fi tvorby a právě ta románem Poslední výzva čtenáře příliš nezaujala. Pojďme se tedy podívat, jaká kniha je.

Na vlnách podivna - Powers Tim

Na vlnách podivna – Powers Tim

Paralelně s vyplutím čtvrtých Pirátů z Karibiku do českých kin se na knihkupeckých pultech objevuje i reedice Powersovy námořnické fantasy, tentokrát svou úpravou jasně napovídající, čím se tvůrci čtvrtého dílu pirátských eskapád na stříbrném plátně nechali inspirovat. A pro plavčíky, kteří se na tuhle čtenářskou plavbu nalodili poprvé, je v rámci pirátské cti nutno podotknout jednu důležitou věc: V knize nenajdete ani gram Jacka Sparrowa.

Brány Anubisovy

Brány Anubisovy

  • Autor:
  • Nakladatelství: Laser
  • Cena: 229 Kč
  • Vyšlo: 6. 12. 2005

Skvěle vypointovaný, nabitý propracovanými časovými paradoxy, obdařený skutečně zajímavými charaktery, originálně využívající nezvyklých modelů magie a doplněný o celou škálu nádherných detailů, tak to vše a mnohem víc je román Brány……

Číst více

Pevnost 01/2020: Leden přeje science fiction, knihám korpulentních tvarů a komiksům

Doufáme, že vám všem Ježíšek pod stromeček nadělil ty správně knížky a komiksy, které jste si přáli, a pokud ne tak vám určitě babičky a dědečkové věnovali nějaké ty penízky v obálce ať si za něco hezkého koupíte. A pokud váháte, co nového si z knižní produkce českých nakladatelství vybrat a za co ty prašulky utratit, pak není nic jednoduššího než si nechat poradit od redaktorů Pevnosti, protože ti vědí o všem, co se kde šustne!

Vidíme jen výjevy - XI. (duben/květen)

Vidíme jen výjevy – XI. (duben/květen)

Milí čtenáři, v dubnu a květnu si doporučujeme vzít do knihkupectví batoh, protože tak našlapané Výjevy jsme už dlouho neměli. A nejen co se týče kvantity – nové tituly autorů jako je Powers, Mignola či Gibson mluví za vše. A pokud byste se nemohli rozhodnout, pro co sáhnout, vyjádření autorů, překladatelů či redaktorů, které jsme k připravovaným knihám exkluzivně získali, vám pomůžou. Přejeme úspěšný lov!

Plout na vlnách podivna

Plout na vlnách podivna

  • Autor:
  • Nakladatelství: Laser
  • Cena: 249 Kč
  • ISBN: 978-80-7193-239-0
  • Vyšlo: 30. 10. 2007

Syn potulného loutkáře se dostane na palubu lodě obávaného pirátského kapitána Černovouse a jako nová posila navýsost podivné posádky je svědkem každodenního využívání voodoo magie, zúčastní se dobrodružné výpravy za……

Číst více

Nové Pevnosti vane do plachet příznivý vítr (PR)

Je tady únor a s ním také nová Pevnost. Druhé číslo letošního roku pokračuje ve stejném kurzu, jaký jsme nabrali v tom předcházejícím. Je tu jen nepatrný rozdíl, je ještě o něco lepší, a Pevnost se tak opět o krůček přiblížila k nesplnitelnému ideálu dokonalosti… Tak doufejme, že jí i nadále bude vát příznivý vítr do plachet a že její nová plavba neskončí na nějakém útesu zákeřně skrytém pod hladinou. Tentokráte jsme upřeli svůj zrak ke světu známého polského spisovatele Andrzeje Sapkowského…

1 2