Lhář 3 & 4 - Jakub Ćwiek

Lhář 3 & 4 – Jakub Ćwiek

Zamilovali jsme se do Lokiho coby ústřední postavy povídek polského spisovatele Jakuba Ćwieka. Obdivovali jsme jeho vytříbený jemnocit pro vyčůranost, jeho bezbřehý smysl pro humor všeho druhu, jeho cynismus a jeho (velice ojedinělé) slabé chvilky v podobě konání „správných věcí“. Teď tu máme rovnou mamutí porci Lokiho románu, rozděleného do dvou částí.

Lhář Loki: Lhát se nevyplácí! Ale jsou i výjimky.

Možná jste si občas přáli mít anděla strážného. Jenže to jste nejspíš netušili, co jsou tihle okřídlení bastardi zač! A když se s nimi navíc spřáhne bůh klamu Loki, který samozřejmě kouká především na vlastní prospěch, pak je možná na místě začít mít opravdu strach. Takže pozor, milí pozemšťané – odteď je každý s párátkem v koutku úst podezřelý!

Lhář 2.5 – Machinomania

  • Autor:
  • Nakladatelství: Triton
  • Cena: 229 Kč
  • ISBN: 978-80-7553-346-3
  • Vyšlo: 12. 10. 2017

Velký rozruch v centru Tokia! Loki, využívaný anděly za mizernou mzdu k prostým úkolům, které ho příliš nezajímají, má konečně příležitost roztáhnout křídla. Co se ale stane, když se Lháři postaví bůh,……

Číst více

Ohlédnutí: Lhář 4

Ohlédnutí za sérií Lhář uzavíráme posledním dílem. A v něm apokalypsa stále pokračuje, čtvrtý Jezdec pomohl Jitřní hvězdě vyhladit velkou část andělů, do parády se kvůli tomu musí povolávat sboristi a vůbec to vypadá, že s takovou to okřídlenci nedotáhnou zrovna daleko…

Lhář 1+2 - Ćwiek Jakub

Lhář 1+2 – Ćwiek Jakub

Loki, král a patron podvodníků a zrádců, lstivý bůh falše, se ve svém životě drží jediného pravidla: přežít. Tato vlastnost z něho nakonec učiní „posledního“ (byl pouze adoptovaným Ódinovým synem) z majestátného rodu Ásů, pánů kdysi bájné Valhaly. Loki má totiž čich na vítěznou stranu, a protože se neštítí změnit barvu dresu, včas se přidá pod Andělský prapor, drtící všechny světové mytologie a démony pekelné ve jménu svého boha taktikou najdi a znič.

Ohlédnutí: Když na dveře klepe apokalypsa

Valhalský Lhář chce dovolenou – a to s Jenny, se kterou udržuje pěkný vztah plný pravdy, sexu a opečovávání. Archanděl Michael na to má však jiný názor a daří se mu Lokiho veškeré pokusy o udržení vztahu (natož snahu ho posunout o úroveň výše) sabotovat. Přesto se Lhář snaží vysněné volno v Paříži ještě zachránit. Holt “dobrovolná” práce pro okřídlence má i své zápory, které se teď projevují v nejméně vhodných chvílích.

1 2