Temné časy – ed. Martin Fajkus

Temné časy – ed. Martin Fajkus

Je příjemné sledovat, že u nás vychází sborníky domácí fantastiky, protože je to projev toho, že je tvorba českých autorů oblíbená. Antologie, které se podíváme pod pokličku dnes, patří mezi ty největší – aspoň tedy rozměrově. Zda je však velká i co se týká obsahu, o tom už budou následující řádky.

Martin Fajkus (ed.): Temné časy

Martin Fajkus (ed.): Temné časy

„Dobrá zpráva pro všechny fanoušky kvalitní fantastiky je tu – všem dobře známý publicista Martin Fajkus se po šesti letech vrací opět v roli editora“ – takto oprávněně se opěvuje další sbírka sestavená Martinem Fajkusem, který je jedním z nejznámějších aktivistů na poli fantastiky v české kotlině. Pokud zrovna nerozšiřuje svůj rod, doslova hltá vše, co jen trochu zavání fantastikou, zná snad každého autora, který umí své řemeslo, a ty, které nezná, jsou jen mizerní pisálkové, o kterých je zbytečné se bavit.

Martin Fajkus (ed.): Temné časy

Martin Fajkus (ed.): Temné časy

Temná fantasy může být mnohem rozmanitější, než si vůbec čtenář dokáže představit,
takže povídky uvedené v této knize je lépe označit jako temnou fantastiku. Nečekejte
tedy žádné udatné rytíře v zářících zbrojích, kteří zachraňují panny v nesnázích jen
pro pocit z dobře vykonané práce. A už vůbec ne něco jako happyend. Hrdinové
následujících příběhů jsou obvykle rádi, když se jim podaří přežít další den bez
toho, že by je někdo bodl do zad či zavedl do smrtící pasti. A aby se to nestalo,
musí být pořádně tvrdí a drsní nejen k sobě, ale hlavně k ostatním. Laskavý čtenář
sám posoudí, jak se s tímto zadáním popasovali autoři Bill King, Martin D. Antonín,
Lucie a Petra Lukačovičovy, Rastislaw Weber, Petr Schink, Jan Galeta, Míla Linc a
dokonce také František Kotleta.

Pevnost 12/2019: Tipy jak si zpříjemnit poslední měsíc v roce

Člověk se ani nenaděje a už je tady opět hektický konec roku zahrnující úklid, nákupy, pečení, balení a další přípravy na svátky. Jakmile už je ale vše připraveno, nakoupeno, upečeno, rozbaleno a všichni příbuzní navštíveni, nastává ta zábavnější část – zasloužený odpočinek! A jak lépe jej trávit než s fajnovou knihou v ruce nebo sledováním nového filmu, protože v telce se točí jedno a to samé dokola a dokola. No jo, jak ale vybrat to pravé? S touto zapeklitou otázkou nepomůže nikdo jiný než prosincové číslo Pevnosti!

Top knihy (a komiksy) roku 2012 očima redaktorů

Top knihy (a komiksy) roku 2012 očima redaktorů

Snad jste včera pod stromečkem dostali všechny knížky, které jste si přáli, ale kdybych jich přesto nebylo dost a vy byste se chtěli poohlédnout ještě po něčem jiném, můžete se inspirovat výběrem, který sestavili redaktoři Fantasy Planet. Každý z nich vybral jednu či dvě knihy nebo komiksy z roku 2012, které se mu nejvíc líbily. Neváhejte se v komentářích podělit o vaše tipy a pochlubit se s nadílkou od Ježíška. 🙂

Temné časy

Temné časy

  • Autor:
  • Nakladatelství: FANTOM Print
  • Cena: 299 Kč
  • ISBN: 978-80-7398-172-3
  • Vyšlo: 9. 5. 2012

Spanilé čtenářky a šlechetní čtenáři, dovolte mi, abych vás přivítal v Temných časech. A když říkám temných, mám na mysli skutečně TEMNÝCH. Už otevřením této knihy jste prokázali slušnou dávku odvahy, takže……

Číst více
Nominace Akademie science fiction, fantasy a hororu za rok 2012

Nominace Akademie science fiction, fantasy a hororu za rok 2012

Skončilo hlasování prvního kola letošní ASFFH a přinášíme jeho výsledky. Doufáme, že pro vás budou zajímavé a třeba i podnětné při výběru knih. A samozřejmě vás srdečně zveme v sobotu 18. května 2013 od 15.00 do 16.20 na slavnostní vyhlášení Cen Akademie science fiction, fantasy a hororu, které proběhne na mezinárodním knižním veletrhu Svět knihy v Průmyslovém paláci na Výstavišti v Praze (střední hala, velký sál).

1 2