Petr Brožovský o své akční novince: „Maminka mi vždycky zakazovala kamarádit se s divnýma lidma, tak jsem si je vymyslel.“

V rybníčku české akční fantastiky máme nový přírůstek. Petr Brožovský je sice na literárním poli nováčkem, ale má pořádně ostré zuby a k tomu i pořádně proříznutou pusu. Jen pro ilustraci: na naši žádost o rozhovor přišla téměř okamžitě reakce: „Pokud mi budeš vykat, na rozhovor rovnou zapomeň!“. A v tomhle duchu se nese celý rozhovor…

XB-1 10/13

XB-1 10/13

Babí léto se chýlí ke konci, doba podzimních plískanic se stává stále nepříjemnější realitou, dušičky se Samhainem a Halloweenem stepují před dveřmi… a žádná tematická variace se nekoná. Říjnová XB-1 by mohla být stejně dobře březnová či červencová.

Markus Heitz: Krvavé brány

Markus Heitz: Krvavé brány

Mistr epické fantasy je zpět s temným thrillerem ze současnosti! Německý bestsellerista Markus Heitz je tuzemským čtenářům znám především jako autor úspěšných epických fantasy ság Trpaslíci, Legendy alfů a Ulldart – Doba temnoty. Částí své tvorby se ale rovněž věnuje subžánru urban fantasy, který obohacuje o výrazné hororové prvky.

Neuromancer - Gibson William

Neuromancer – Gibson William

Dílo, které definovalo žánr kyberpunku. V novém překladu, s novou obálkou, s nerezavějícím obsahem a pořádnou dávkou Gibsonovy imaginace. Kniha, která dokáže nevratně přeskládat vaše žebříčky nejlepších knih žánru sci-fi. Anebo prostě jedním slovem: Neuromancer.

Březnová Pevnost a 300 spartských hrdinů (PR)

Do společného projektu Franka Millera a Zacka Snydera vkládají fanoušci fantastiky po celém světě obrovské naděje – právě snímek 300: Bitva u Thermopyl by se mohl stát onou dlouho očekávanou renesancí kvalitní velkoformátové historizující podívané. Tématická linka osudů tří set spartských válečníků je leitmotivem Pevnosti na měsíc březen.