300: Vzestup říše

300: Vzestup říše

Jistě se mnou budete souhlasit v tom, že tu a tam je bezduchá a dynamická zábava prostě vítána. Že občas nechcete přemýšlet nad existenciálním poselstvím filmu, ale prostě se jen opájet tím, co vidíte, bez potřeby žhavení mozkových závitů. Přikyvujete? Výborně. Ujíždíte-li navíc na testosteronových rubanicích, je nová „třístovka“ určená přímo vám.

Pevnost 01/2021: S Pevností do nového roku

Uffff, tak konečně jsme rok 2020 doklepali do zdárného konce. Stálo to sice hodně sil, ale i tak nás redaktoři Pevnosti zásobovali řadou knižních/seriálových/filmových/komiksových a herních tipů, s nimiž si člověk zpříjemnil a ukrátil volný čas. A zdá se, že i v nadcházejícím roce se máme na co těšit! Pojďme si tedy společně prolistovat lednové číslo!

Krev pro rusalku: řádně ostrý románový debut Kristýny Sněgoňové

Byla jednou jedna úžasná země, kde spolu lidé a víly žili v míru a měli se moc rádi. Že to zní jako začátek pohádky? Tak na to zase hodně rychle zapomeňte! Krev pro rusalku Kristýny Sněgoňové totiž není žádná pohádka, ale syrová noirová fantasy / detektivka, která má do veselého a šťastného příběhu na hony daleko.

Hra o trůny 0 - Rytíř Sedmi království - váz.

NEDĚLNÍK: Ach, ty populární cykly..

Dnešní nedělník nám přišel z emailu lisak357 – a my za něj děkujeme.
Autor se snaží říct, že ne vše, co se třpytí, je zlato, a ne vše, co je populární, musí být nutně šlágr.
A pokud chcete i vy dostat trochu toho mediálního prostoru, pošlete nám svůj výtvor na adresu redakce@fantasyplanet.cz.

Poslední pán Prstenu – Yeskov Kiril

Musím přiznat, že i když obyčejně netrpím nějakým přílišným ostychem, tak jsem k tomu, abych mohl napsat o této knize, musel sebrat poslední zbytky odvahy, kterou mám. V souvislosti s románem Poslední pán Prstenu se v komunitě fanoušků fantasy zvedla tak mohutná vlna silných emocí, jakou už dlouho nepamatuji.