Zlatý kříž: První díl poetické městské fantasy od Čti mi!, která vaše uši doslova okouzlí

Praha je velmi živé město. Jenže – co když je natolik živá, že má svoji vlastní osobnost, že je něco jako bohyně? A co když stůně a zachránit jí může jen rytíř na bílém koni? I když tentokrát asi bude muset stačit pouhý bankovní úředník. Protože Vašek, jak se nebohý zachránce jmenuje, není rytíř ani omylem, a vůbec není jisté, jestli tuhle roli hrdiny proti své vůli vůbec stihne před svojí smrtí naplnit.

Věk nenávisti - Renčín Pavel

Věk nenávisti – Renčín Pavel

„This is the end, my only friend the end,“ zpívá dveřník Jim Morrison v písni, která mi zněla v hlavě při čtení přibližně celé poslední třetiny této knihy. Tohle je konec, můj jediný příteli. Konec jedné epické trilogie, jejíž jméno zůstane vytesáno v hliněných tabulkách naší literární fantastiky.

Pozvánka na křest románu Labyrint (PR)

Pozvánka na křest románu Labyrint (PR)

Praha, 24. 11. 2010: Šokující objev dnes čekal na zaměstnance pražských kanalizací. V útrobách Prahy našli podivné vozidlo, ze kterého se ozýval hlas Karla Gotta. Při bližším prozkoumání
muži zjistili, že se jedná o amatérsky vyrobený pásový stroj, připomínající tank, s kabinou pro několik cestujících. Ta byla z velké části vylepená novinovými výstřižky a Gottovými fotografiemi, pořízenými převážně z úkrytu v blízkosti jeho vily na Bertramce. Policie přivolaná na místo stroj zajistila a po jeho výrobci pátrá. Podle policejního psychologa trpí pachatel poruchou osobnosti a může být nebezpečný.

Reportáž: CONiáš 2010 na křídlech draků

Reportáž: CONiáš 2010 na křídlech draků

V sobotu 18. září se Ústřední budova Městské knihovny Praha otřásala dračím řevem. Nebojte, nedošlo k jejich probuzení, jako například ve filmu Království ohně, to se jen tito magičtí tvorové stali hlavním námětem čtvrtého ročníku stále populárnějšího CONiáše.

Městské mýty

O Černé sanitce už slyšel leckdo. Tři knihy, televizní zpracování, divadelní hra, rozhlasová adaptace – to je bilance, za níž by někteří autoři obětovali ďáblu levou a někdy i pravou ruku. Podívejme se, jakou legendu vytvořil PhDr. Petr Janeček tím, že sepsal moderní městské mýty.

Rozhovor s Pavlem Renčínem

Jen několik dní před Labyrintconem, setkáním čtenářů Pavla Renčína, vyšel jeho třetí román Zlatý kříž. Jedná se o úvodní díl chystané trilogie městské fantasy Městské války. Jako mikulášský dáreček vám přinášíme rozhovor, kde se autora ptáme (nejen) na jeho novou knihu…

Městské války 1 – Zlatý kříž – Renčín Pavel

Zlatý kříž, nový román Pavla Renčína, je úvodním dílem trilogie Městské války. Tato městská fantasy se odehrává na území České republiky, největší část příběhu v hlavním městě Praze. Vypráví o obyčejném člověku, jenž je proti své vůli vtažen do světa, který se skrývá ve stínu toho, v němž žijeme, do světa, o jehož existenci nemá většina smrtelníků ani tušení. O muži, který se má stát hrdinou a zachránit Matku měst.

1 2