Kniha hrůzy a rozkoše - Michal Tesáček

Kniha hrůzy a rozkoše – Michal Tesáček

Kdo má rád pulp, Oscara Wilda, pop-kulturu, erotiku, pohádky, pornografii, hrdinské příběhy, paranormální vyšetřovatele, Káju Saudka, Rožmberky, Vánoce, ramlice a Borise Hokra, zvedněte prosím levou bradavku. Michal Tesáček vám pod naším laskavým dohledem na tu druhou napojí elektrodu a během čtení bude měřit kolísání stimulace vašeho libida a intelektu. Geigerovým přístrojem.

Pevnost 07/2023: Až se zima zeptá…

Léto pomalu dává sbohem a dny se zkracují, což znamená, že pomalu, ale jistě nastává období jako dělané pro nějaké večerní čtení. A tudíž je ten správný čas udělat si knižní zásoby. Jo jo, možná máte na nočním stolu komínek „přečtu jako další“, ale to nebrání tomu, aby si člověk udělal zásoby. Jen tak pro jistotu. Ale co vybrat? Inu, od toho je tady pevnostní posádka, která přináší pestrou nabídku, z níž si určitě každý vybere to své.

Pevnost 07/2023: Ne až tak okurková sezóna

Společně s obdobím dovolených a letních prázdnin začíná i takzvaná okurková sezóna, avšak zdá se, že červenec je výjimka potvrzující pravidlo. Alespoň podle poslední Pevnosti to tak vypadá. Redaktoři připravili pěkně výživnou a bohatou nabídku, v níž si stoprocentně každý najde něco, čím se během parních letních dnů a večerů zabavit.

Pevnost 05/2021

Titulní stránka květnového čísla Pevnosti láká na Černou vdovu s tváří Scarlett Johansson, takže teď už jen zbývá počkat, až se otevřou kinosály, a vzít je útokem. Filmy ovšem nejsou to jediné, o co se pevnostní posádka zajímá. Dále jsou tady třeba komiksy, deskovky nebo počítačové hry. Tím hlavním ovšem zůstávají knihy! A zdá se, že tenhle měsíc má hlavní slovo česká fantastika.

Pevnost 04/2021: Česká fantastika jede!

Titulní stranu dubnového čísla Pevnosti tentokrát opanoval Pekelný pastýř. Proč, ptáte se? Inu, odpověď je jednoduchá, neboť tím redaktoři pomrkávají na fanoušky české akční fantastiky, konkrétně té, kde hlavní roli hrají pekelníci pekelní. Můžete se tedy těšit na malý, ale za to velmi přehledný, průřez základními díly tohoto podžánru. Ani ostatní ale nepřijdou zkrátka! Dubnová Pevnost je opět nadupaná řadou knižních, filmových, komiksových a herních typů, z nichž si každý vybere to své!

Pevnost 10/2020: Podzimní nášup knih

Pomalu ale jistě se rozbíhá jedno z nejlepších ročních období – podzim. Dny se zkracující a večery jsou pěkně chladné, takže to na nějaké venkovní pobíhání už není, tudíž nastává ideální čas na to udělat si knižní zásoby, aby bylo v křesle pod peřinou a teplým nápojem v ruce co číst. A pokud tápete a nevíte po čem sáhnout, pak vám poradí říjnové číslo Pevnosti!

Pevnost 03/2020

Obálka nenechá nikoho na pochybách o tom, že hlavním tématem březnové Pevnosti je Star Trek! Samozřejmě ale nechybí ani ohlédnutí za prvním ročníkem pražského Comic-Conu. Dál se dozvíte něco málo o dvou kapelách, které vystoupí na druhém Pevnostconu, jenž se uskuteční na začátku května. A mimo to se jako obvykle můžete těšit na kupu filmových, knižních i komiksových recenzí a zajímavých informací!

Pevnost 01/2020: Leden přeje science fiction, knihám korpulentních tvarů a komiksům

Doufáme, že vám všem Ježíšek pod stromeček nadělil ty správně knížky a komiksy, které jste si přáli, a pokud ne tak vám určitě babičky a dědečkové věnovali nějaké ty penízky v obálce ať si za něco hezkého koupíte. A pokud váháte, co nového si z knižní produkce českých nakladatelství vybrat a za co ty prašulky utratit, pak není nic jednoduššího než si nechat poradit od redaktorů Pevnosti, protože ti vědí o všem, co se kde šustne!

1 2