Labyrintem Fantasy filmů s encyklopedií redakce MovieZone

Co si budeme povídat, filmový portál https://www.moviezone.cz se za těch sedmnáct let svého provozu zapsal do srdcí filmových fanoušků silou vrženého Mjolniru a tým shromážděný kolem Petra Cífky a Matěje Svobody seznamuje na svém webu filmové nadšence s děním ve filmovém světě s železnou pravidelností, kterou by mu mohl závidět i Pán času. Nyní se mládenci rozhodli vystoupit ze světa Matrixu mezi normální smrtelníky a své nadšení pro film přetavit do literární podoby. Tak vznikly v rychlém sledu Encyklopedie akčního filmu a Encyklopedie komiksového filmu. Nyní se k nim jako třetí filmová sudička přidává Encyklopedie fantasy filmu.

Nejlepší knihy 2014: tipy redakce

Nejlepší knihy 2014: tipy redakce

I když se zaměříme pouze na fantastickou literaturu, vyšlo v Česku během roku nepřeberné množství nových titulů. Takže pokud ještě stále nemáte koupené všechny vánoční dárky nebo jenom nevíte, jakou knihou si zpříjemnit vánoční prázdniny, máme tady pro vás několik žhavých tipů přímo od naší redakce.

Rok 2009 očima redakce (1/2)

Jaký byl rok 2009 ve fantastice? Své tipy na nej knížky loňského roku vám prozradí redaktoři FP, na závěr nebude chybět ani důkladné ohlédnutí za domácí dobrodružnou fantastikou. Zítra se těšte na dokončení, přičemž vás mimo jiné čeká i návrat do minulosti a dvě perličky.

Rok 2005 očima redakce

Připravili jsme pro vás přehled knížek, které nás loni nejvíce zaujaly. Není to žádný TOP 10 knih, i tak ale padnou jména titulů, které byste si určitě neměli nechat ujít a které považují naši recenzenti třeba za vůbec nejlepší knihy loňského roku. Takže, co u nás v redakci loni nejvíce frčelo? Každý má jiné priority, proto v našem komentovaném přehledu najdete čistě dobrodružné čtivo i filozofickou sci-fi.

Vážená redakce!

Podle kvality průvodního dopisu si někteří redaktoři literárních časopisů začínají tvořit úsudek o kvalitách autora samotného. Nemusím však být redaktorem, abych začal tušit, že tento začínající spisovatel Nebulu ještě nějakou dobu nedostane.

1 2 3 64