Bažináč 2  - Láska a smrt

Bažináč 2 – Láska a smrt

  • Autor:
  • Nakladatelství: BB/art + Crew
  • Cena: 499 Kč
  • Vyšlo: 20. 12. 2009

Některé komiksy fungují v žánru jako milník – a Sága o Bažináčovi je jedním z nich. Alan Moore si vzal staré a zapomenuté postavičky a vdechl jim nový život. A co víc, povedlo se mu……

Číst více
Bažináč: Prokletí

Bažináč: Prokletí

Po dvou letech se BB/art konečně uráčil vydat další díl legendárního Moorova Bažináče, travou obrostlého monstra, které přestalo unášet spoře oděné ženy, jak činilo ve filmech, a raději s jednou začalo chodit. Vy, kteří jste si už dávno celou ságu nesehnali přes Amazon, nastražte uši. Protože přijde i Constantine.

Vidíme jen výjevy – III. (prosinec/leden)

Blíží se konec roku. Opět jsme o 365 dní starší. Mnozí z nás se ohlédnou přes rameno a začnou bilancovat. Stál ten rok za to, dosáhl jsem něčeho? Prostě klasické kecy, kterými se snažíme vsugerovat svým bídným existencím nějaký ten vyšší smysl.

Batman začíná

Po originálním Mementu a mrazivé Insomnii je legenda o Temném rytíři teprve třetím celovečerním filmem Christophera Nolana. Rozhodl se nenavazovat na sérii zpackanou Joelem Schumacherem, ale vzal to všechno pěkně od začátku, neoficiální předlohou mu byly mimojiné komiksové knihy Batman: Year One a Dark Victory.

Instinkt – 1. část

Podstatou člověka, všeho lidského, a člověku příbuzných bytostí je s t r a c h. Ze strachu se skládá lidská duše. Ze strachu pramení většina lidských reakcí, lidských činností, lidského myšlení. Kdyby tomu tak nebylo, neexistoval bych já, ani mně podobní, kteří jsme z lidského strachu vznikli a z lidského strachu a zloby žijeme. Říkají nám Netvoři Chaosu. Já jsem ale jediný svého druhu, neboť zloba bytosti, která mne stvořila byla nesmírná.