Očekávání

Očekávání

Očekávání. To je to správné slovo. Pro mláďata představuje pravou podstatu Vánoc, pro jejich rodiče a ostatní dospělé jen jednu z několika. Copak na mě bude čekat pod stromečkem? Bude se mi to líbit? Budou se líbit dárky ode mě? Budou se vám líbit „dárky“ od Fantasy Planet?

Lovci monster: Fantom: V Čechách nám strašit nebude!

Strašidla, děsové a běsové mají v Čechách tradici. A myslíte, že si toho někdo ze zahraničních spisovatelů všimnul? Světe div se – i když jich nebylo mnoho, odpověď zní ano. Mimo jiné třeba Larry Correia, autor populární akční série Lovci monster s. r. o., který ve své knize stvořil českou jednotku lovců nazvanou Fantom. A pak Fantom začal žít vlastním životem. Jakub Mařík s Martinem Fajkusem dali dohromady celou sbírku povídek o českých lovcích z per ryze českých autorů, což je něco, co nám bez přehánění závidí celé početné Correiovo fanouškovské univerzum!

Černá smečka: Jak natrhnout řiť démonům

Ať si kdo chce co chce říká, František Kotleta je v dnešní době už pojmem, možná až kultovním autorem české akční fantastiky. Na každou jeho knihu se netrpělivě čeká, a právě očekávání mohou být největším nepřítelem. S radostí můžeme konstatovat, že Černá smečka je krokem zpátky dob, kdy Kotleta ještě nic nevymýšlel a psal čistou, nekompromisní a především těžce nekorektní akci. Lidi démoni a věci mezi nebem a zemí (třeba odlétající končetiny) – TO je Černá smečka.

Poslední zkouška: Harlein dojemně zvednutý prostředník zlu a crossoverům

Harley Quinn už prošla ve svém životě mnoha peripetiemi. S většinou z nich se dokázala vyrovnat s grácií: trocha násilí nikdy nezaškodí a neortodoxní řešení zahrnující kupu šílených nápadů jsou u téhle hrdinky na denním pořádku. Jenže jsou boje, které vyhrát nelze, a to, že vám do nich někdo pořád kafrá, si žádá velmi zvláštní zacházení!

Cyberpunk 2077 – Máš moje slovo: Zatím nejlepší příběh ze světa kultovní hry, který si můžete přečíst

Když 10. prosince 2020 vratislavská divize polské společnosti CD Projekt vydala hru Cyberpunk 2077, bylo jasné, že si většina hráčů bude muset pořídit silnější stroje. Akční RPG se totiž na rozdíl od jiných cyberpunkových her odehrávalo v otevřeném světě. Ten byl složen ze šesti regionů kalifornského velkoměsta Night City. Korporátní městské Centrum, převážně imigranty obydlený Watson, luxusní Westbrook, předměstí Heywood, gangy zamořená a chátrající Pacifica a industriální a maloměstské Santo Domingo i vyprahlé Pustiny, obklopující tuto aglomeraci se staly rájem nejen kyberpunkerů, ale také zločineckých gangů. Ve městě naopak vládne korporace Miltech disponující svojí vlastní armádou.

1 2 3 56